Viki orámoval poločas

Viki orámoval poločas

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

4 : 3 (2 : 0)

Také na mladší žáky Slavoje čekala dvě utkání během jednoho víkendu. V sobotu si po boji na podmáčeném hřišti Bedřichova zajistili bod po remíze 2:2 a v neděli 11. září před polednem chtěli tento bodový zisk ještě navýšit. Na domácí půdě byli jejich soupeřem vrstevníci z Rantířova.

Vstup do utkání vyšel malým Slavojákům. Už ve 2. minutě prošel po pravém křídle Adam Šalanda až k brankové čáře a dokázal odcentrovat před soupeřovu branku. Do nebezpečného prostoru si naběhl Viki Krejčí a ve skluzu poslal svůj tým do vedení. Rychlá úvodní trefa byla na dlouhou dobu také poslední. Hráči obou týmů se sice snažili a hra se přelévala ze strany na stranu, ale k výraznějšímu ohrožení branky ani na jedné straně nedošlo. Na další branku si tak diváci museli počkat až do závěru prvního poločasu. Před pokutovým územím hostí dostal Viki Krejčí dostatek času a prostoru si míč zpracovat a připravit ke střele. Jeho pokus gólmanovi Rantířova vyklouzl z rukou a zapadl za levou tyčku. Viki Krejčí tak svými dvěma přesnými trefami orámoval první poločas utkání.

Po změně stran ukázal své dovednosti Adam Šalanda. Individuálně prošel obranou soupeře až před branku a přes vybíhajícího gólmana Rantířova zařídil pro Slavoj tříbrankové vedení. Hosté se ale nevzdávali a v 53. minutě zásluhou Martínka snížili. Po hodině hry se domácím žáčkům vyplatilo aktivní napadání ještě na soupeřově polovině. Po zisku míče se do něj opřel Bobo Vasilev a přesnou střelou do šibenice přidal čtvrtou branku Slavoje. V závěrečné pětiminutovce ještě dvakrát předvedl své individuální dovednosti hostující Ondra Málek. Prošel obranou Slavoje a v 66. a 68. minutě dvěma trefami snížil. Vyrovnat už hosté ale nestihli, a tak si malí Slavojáci připsali první výhru v letošním soutěžním ročníku.

Branky: 2. a 29. Krejčí Viktor, 46. Šalanda Adam, 59. Vasilev Blagoy Vasilev – 53. Martinek Čeněk, 66. a 68. Málek Ondřej

Rozhodčí: Hanzl Daniel

ŽK: 1:0

Sestava: Šprincl – Hink, Polák, Kubů M. – Krejčí, Mareš, Kubů Š., Šalanda – Vasilev – střídali hokejově: Poledna, Kodys, Hamršmíd, Haberl, Pavlíček, Mitiska,