Historie se opakuje, nebo?

Historie se opakuje, nebo?

FC Bítovčice – TJ Slavoj Třešť B

6 : 2 (6 : 0)

V neděli 11. září se třešťská Benfica představila na hřišti v Bítovčicích. Po loňském mistrovském titulu v OP Jihlavska, se při vstupu do letošního ročníku značně trápí. Po třech odehraných kolech (ale pouze dvou utkáních – zápas s Ždírcem si odložila) uhrála pouze 1 bod za remízu s Brtnicí a pohybuje se ve spodních patrech tabulky.

Když se hráči obou týmů netradičně již ve dvě hodiny po poledni sešli na hřišti, mladá sestava domácích nastoupila ve vysokém tempu. Slavoji se nedařilo najít odpověď. Kombinace i komunikace vázla a Bítovčice tak často chodili dopředu v přečíslení. Již v 6. minutě to přineslo první ovoce, když se prosadil Chvátal. Za 2 minuty se stejný hráč prosadil znovu. Když po chybě v hostující obraně završil domácí hráč ve 12. minutě hattrick vypadalo to se Slavojem bídně. Ačkoliv se sami občas dostali do útoku, jejich snahy ovoce nepřinesly. Naopak na druhé straně udeřilo do konce poločasu ještě třikrát. Když se odcházelo do kabin za stavu 6:0 pro domácí, vypadalo to, že Benfica hodí ručník do ringu.

V poločasové přestávce se nad hřištěm přehnala průtrž mračen. Vydatný déšť sice před druhou půlí trochu ustál, ale přinesl pro všechny nečekanou změnu. Najednou to byl Slavoj, který ovládal hřiště a zatlačil domácí na jejich půlku. Dopomohlo tomu i vystřídání a změna rozestavení hráčů na hřišti. V 48. minutě se Benfice poprvé v zápase povedlo přihrát si více než 4x v řadě přesně na kopačky a hned to vedlo k brance. O tu se postaral Jirka Lašan. Tlak Třeště neustával a s ním i šance, které si Benfica vytvářela. Bohužel zůstalo jen u těch šancí. V 84. minutě se, po další akci z levé strany, střelecky prosadil Lukáš Lupač. Bohužel jeho přesný zásah znamenal pouze kosmetickou úpravu výsledku na 6:2. Stejným poměrem se mimochodem rozešly oba týmy na tomto hřišti i na jaře. Tehdy však 3 body brala hostující Benfica. Nepovedené utkání v Bítovčicích a domácí výhra Ždírce nad Starou Říší znamenají pád Benfici na poslední příčku tabulky. Sezóna je však stále na začátku a do zimní přestávky čeká hráče Benfici ještě 7 zápasů (z toho 5 na domácí půdě). 

Branky: 6., 8., 12. a 35. Chvátal Marek, 25. Vondrák Martin, 39. Menšík Matouš – 48. Lašan Jiří, 84. Lupač Lukáš

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Tripal Vojtěch

Sestava: Šebesta – Veselý, Svoboda J., Kubala., Lašan – Šmach (73. Kříž M.), Pittner, Lupač, Herkner P. – Vondrák, Císař (46. Veverka)