Fotbal spláchl liják

Fotbal spláchl liják

TJ Sokol Bedřichov B – TJ Slavoj MGG Třešť

2 : 2 (2 : 1)

Také pro mladší žáky Slavoje byl právě uplynulý víkend těžkou zkouškou. Dvě soutěžní utkání během dvou dnů. Navíc se už tak dost úzký kádr týmu zúžil díky několika absencím, a tak trenérům nezbylo, než povolat šestici mladíčků ze starší přípravky, která naštěstí měla svůj turnaj v Humpolci odložen.

Těsně před začátkem sobotního utkání (10. září ve 14:15) se nad fotbalovým stánkem Bedřichova začala honit černá mračna a vypadalo to, že se každou chvíli spustí nepříjemný déšť. A naše obavy se naplnily. Sotva pár minut po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího Valíčka se spustil obrovský liják, až sudí po dohodě s trenéry obou celků utkání přerušil a všichni jeho aktéři se běželi schovat do útrob kabin. Po dvaceti minutách lijavec ustal a malí fotbalisté se vrátili na hřiště. Utkání pokračovalo náporem domácích mladíčků. V 8. minutě se v závaru před brankou Slavoje nejlépe zorientoval Machovec a zaznamenal úvodní branku svého týmu. O pár minut později hosté zásluhou mladé posily ze starší přípravky Jonáše Kodyse srovnali skóre. Nerozhodný stav vydržel pouhých šedesát vteřin a domácí šli znovu do vedení. Na těžkém terénu, který byl na hranici regulérnosti a možná i trochu za ní, to měly oba týmy opravdu těžké. Na mnoha místech hrací plochy stála voda, a tak více než fotbal, to byl boj s terénem. Míč se zastavoval v kalužích a to nejen při přihrávkách, ale i při vedení u nohy. Hned v úvodu druhého poločasu dokázali hosté zásluhou Vikiho Krejčího vyrovnat. A protože další branky už se více než třicítka promoklých fanoušků obou týmů, především z řad rodičů, nedočkala, rozešly se oba celky smírně a do průběžné tabulky soutěže si připsaly po jednom bodu.

Branky: 8. Machovec Marián, 13. Poul Alex – 12. Kodys Jonáš, 36. Krejčí Viktor

Rozhodčí: Valíček Adam

ŽK: 1:0

Sestava: Šprincl – Hink, Polák, Smolík – Krejčí, Mareš, Hynk, Šalanda – Vasilev – střídali hokejově: Poledna, Kodys, Hamršmíd, Haberl, Pavlíček, Mitiska,