Derby součástí oslav

Derby součástí oslav

TJ Slavoj Třešť – SK Telč

3 : 3 (0 : 1)

Uplynulý víkend byl pro všechny členy Slavoje a jejich příznivce ve znamení oslav stoletého výročí kopané v Třešti. Jednotlivá družstva (včetně mládežnických) proto měla svá soutěžní utkání odložena a to jak ta, která se původně měla hrát na domácí půdě, tak ta „venkovní“. Jedinou výjimkou bylo soutěžní utkání A-týmu mužů, kterým los I.A třídy skupiny A přisoudil právě na tento víkend za soupeře odvěkého rivala z Telče a to právě na hřišti v Třešti. Organizátoři oslav proto neváhali a zakomponovali toto velké derby do sobotní oslavy.

Před početnou diváckou kulisou vstoupili do utkání lépe domácí fotbalisté Slavoje. Častěji drželi míč na svých kopačkách a dostávali se do zakončení. Krejčího hlavičku, ale gólman Tripal vyrazil a o pár minut později po centru Červeného mířil v těžké pozici Mareš mimo. Ve 22.minutě byl na hranici šestnáctky faulován Krejčí a exekuce přímého volného kopu se ujal Šimek. Bohužel trefil pouze horní tyčku …… lapačů za brankovou čárou. Ve 31. minutě šel brankář Pokorný do nebezpečného souboje s Jančem. Hostující hráč ve skluzu nohama napřed zasáhl míč a pro Matouše nebyl problém poslat svůj tým do vedení. První střela hostí v zápase znamenala vedení Telče 1:0.  Po vstřelené brance hosté ožili, ale žádnou další příležitost si nevytvořili. V poslední minutě první půle mohl srovnat skóre Mareš, ale jeho střelu z přímého volného kopu zastavila obranná zeď hostujících hráčů. 

Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. Hned v úvodu zkoušel obstřelit hostujícího brankáře Šimek, ale o decimetr minul levý horní roh soupeřovy branky. V 55. minutě poslal z pravé strany vysoký centr do vápna Krejčí, gólman Tripal na míč nedosáhl a na zadní tyči nehlídaný Mareš jej uklidil do sítě. O necelých deset minut později to byl opět Mareš, kdo se po hlavičce Budíčka chystal tvrdě zakončit, ale byl z boku podražen. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Šimek a poslal svůj tým do vedení. V 73. minutě utekl po pravém křídle Šimek a v malém pokutovém území byl Mareš u míče dřív než gólman hostí a navýšil vedení Slavoje na 3:1. Prakticky vzápětí dostali po faulu v šestnáctce výhodu pokutového kopu také hráči Telče a Žákovský snížil. V závěrečné čtvrthodince se hosté tlačili za vyrovnáním, ale obrana Slavoje odolávala. Necelé tři minuty před koncem se přibližně z dvaceti metrů opřel do míče Nosek a nachytal domácího gólmana 3:3. 

Fotbalové A třídní derby tradičních soupeřů, jež bylo součástí oslav sto let kopané v Třešti, tak vítěze nepoznalo. Přesto se více než tři stovky přihlížejících fanoušků obou týmů určitě dobře bavily. Vždyť viděly nejenom šest branek, dvě penalty, ale i obrat v utkání s remízovým koncem.

Ti z Vás, kdo se z různých důvodů nezúčastnili oslav a nemohli tak toto jistě zajímavé utkání vidět si jej mohou shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 55. a 73. Mareš Martin, 65. Šimek Jakub (p.k.) – 31. Matouš Jiří, 75. Žákovský Lumír (p.k.), 87. Nosek Lukáš

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Kůrka Jaroslav, Beseda Petr

Delegát FA: Vrzáček Miroslav

ŽK: 2:4

Sestava: Pokorný – Tausch, Lovětínský D., Novotný A. (86. Lovětínský D. jun.), Kubát, Budíček – Červený (76. Rod T.), Fencík, Budíček, Krejčí (76. Jonák) – Mareš, Šimek