Série na horké půdě v Puklicích pokračuje

Série na horké půdě v Puklicích pokračuje

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj Třešť B

4 : 1 (3 : 1)

V neděli 28. srpna 2022 v 16:30 hod. zavítala Benfica na horkou půdu do Puklic. Benfica zde naposledy vyhrála v sezóně 2016/2017, když porazila místní B tým v rámci III. třídy 2:1 (v této sezóně soutěž vyhrála a postupovala do OP). Od té doby, zde uhrála pouze dvě remízy (2018/2019 – 0:0, 2021/2022 – 1:1) a dvě prohry (2017/2018 – 3:1, 2019/2020 – 2:1). V sezóně 2020/2021 se pak kvůli opatřením souvisejícím s epidemií coronaviru utkání těchto dvou týmů v Puklicích vůbec neodehrálo.

Vstup do utkání jako již tradičně Benfice nevyšel podle představ. Ještě než se stihla rozkoukat, propadla hned dvakrát po nepřesnostech v kombinaci  a rychlém brejku. Místní terén a rozměry hřiště jsou známé tím, že napomáhají hře domácího týmu, tedy nakopnout míč a porvat se o něj vepředu. Slavoj se tomuto snažil přizpůsobit změnou rozestavení a zjednodušením hry. Bohužel bez úspěchu. Většina soubojů vyznívala ve prospěch hráčů Sokola, kteří sbírali i drtivou většinu odražených míčů. Když ve 40 minutě zvyšoval již na 3:0 Sedlák, vypadalo to, že si Slavoj odveze pěkný klepec. Na konci poločasu, za Benficu korigoval Jan Kříž. Ten si hlasitě křikl o míč, poté co se po autovém vhazování otočil kolem obránce Petr Císař a z penalty uklízel kolem Kabelky v domácí bráně. Do kabin se tak šlo za stavu 3 : 1.

Do druhé půle šli hosté s jasným cílem. Zabrat a snažit se ze zápasem ještě něco udělat. Bohužel ani střídaní, moc nezměnila. Slavoj sice začal přebírat inciativu, ale skrz nepřesnosti se nedostával na dostřel soupeřovy brány. Standardní situace mohly být pro Slavoj silnou zbraní. Bohužel vždycky chyběla trocha toho pověstného štěstíčka. S přibývajícím časem se začala Benfica stále více tlačit dopředu. Bohužel bez valného úspěchu. Naopak Sokol hrozil z rychlých protiútoků, které i díky ztrátám míče přicházely stále častěji. Po jednom takovém prostřelil tvrdou střelou z bezprostřední blízkosti Křišťál Davida Vondrušku v hostující bráně, který již nestihl nijak zareagovat. Obě strany si vytvořily ještě několik náznaků příležitostí, k brance však žádná nevedla, a tak si Benfica odváží z Puklic hned čtyřbrankový příděl.

Branky: 5. Křišťál Roman, 9. a 71. Křišťál Martin, 40. Sedlák Šimon – 43. Kříž Jan

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Tripal Vojtěch

Sestava: Vondruška – Kubala, Svoboda P., Lovětínský D. ml., Lupač – Vrátil (46. Veverka), Kříž J., Pittner – Vondrák (63. Krafka), Císař (63. Šebesta), Herkner P. (79. Kříž M.)