Vzdorovali hodinu

Vzdorovali hodinu

TJ Slavoj Třešť – FC Slavoj Žirovnice

3 : 7 (2 : 3)

Necelou půlhodinku po divoké přestřelce svých starších spoluhráčů nastoupili v neděli 28. srpna 2022 proti stejnému soupeři k prvnímu soutěžnímu utkání v nové sezóně také mladší žáci třešťského Slavoje. Vzhledem k množství absencí (dovolená) si na pomoc přizvali hned šestici fotbalových nadějí ze starší přípravky.

Vstup do utkání se lépe povedl domácím. Šimon Vokřínek nejprve pronikl po lajně a poté posunul míč na Vikyho Krejčího. Ten zakončil podél Peltanové v hostující bráně a poslal Třešť do vedení. Za necelou minutu se po podobné akci prosadil opět Viky Krejčí a domácí vedli o dvě branky. Hostujícímu celku se podařilo snížit až ve 22. minutě. Po nedůrazu v obraně se k odraženému míči dostal Matoušek a z levé strany obstřelil Michala Pavlíčka v domácí bráně střelou na zadní tyč. O 10. minut později bylo vyrovnáno. Opět po nedůrazu před domácí brankou se hostující Maršík prosadil pro změnu střelou na bližší tyč. V poslední minutě první půle pak hosté brankou do šatny otočili vývoj utkání. Při střele z dálky vypomohlo brankáři Michalovi Pavlíčkovi ještě břevno. Dorážka Smrčky však již svůj cíl našla a poslala tak Žirovnici do vedení.

V úvodu druhé půle se v třešťském dresu potřetí v utkání prosadil Viktor Krejčí a bylo srovnáno. Nerozhodný stav vydržel až do 49. minuty, kdy vedení hostům vrátil střelou z dálky opět Maršík. Domácí mladí fotbalisté se sice snažili srovnat vývoj utkání, ale to se jim bohužel nepodařilo. Poslední desetiminutovka pak zcela zmařila šance Třeště na jakýkoliv bodový zisk. Hned třikrát se totiž prosadil kapitán Žirovnice Matoušek. Nejprve po zisku míče ve středu hřiště prošel kolem bránících hráčů Třeště a střelou k tyči navýšil vedení hostů na 5:3. Poté vybojoval míč na útočné polovině a vymetl pavučiny v šibenici domácí branky. O dvě minuty později využil velkého nedorozumění v domácí obraně a prostřelením Michala Pavlíčka uzavřel skóre utkání na konečných 7:3. Mimochodem v součtu se staršími žáky (Dominik Štancl – Kopejtka R.) už to byl třetí čtyřgólový střelec ve dvojutkání s Žirovnicí. A to ještě Viky Krejčí zaznamenal hattrick.

Branky: 2., 3. a 36. Krejčí Viktor – 22. 60., 64. a 66. Matoušek Kryštof, 32. a 49. Maršík Ondřej, 34. Smrčka Matyáš

Rozhodčí: Beseda Petr

ŽK: 1:0

Sestava: Pavlíček – Vokřínek, Polák, Kubů Erik Sebastián – Smolík, Hynk, Hink, Krejčí – Vasilev – střídali hokejově: Kubů Matyáš, Jurač, Biskup, Mareš, Haberl, Hamršmíd