Dělba bodů je spravedlivá

Dělba bodů je spravedlivá

FC Slovan Havlíčkův Brod B – TJ Slavoj Třešť

1 : 1 (0 : 0)

Z cílem odčinit domácí porážku z Kostelcem odjížděl v neděli 28. srpna 2022 ráno A-tým mužů k dalšímu soutěžnímu utkání na hřiště do Havlíčkova Brodu. Od 10-ti hodin zde byla jejich soupeřem juniorka místního Slovanu a vzhledem k tomu, že divizní Áčko hrálo své mistrovské utkání již v sobotu, dalo se předpokládat, že někteří jeho hráči, kteří nastoupili v Humpolci, se představí i v neděli na domácím hřišti.

Do venkovního zápasu, který se odehrál na krásném hřišti v Havlíčkově Brodě, vstoupili lépe hráči třešťského A-týmu. Hned v úvodu se do dobré příležitosti protlačil Budíček, ale jeho zakončení zblízka bylo mizerné. V 10. minutě se uvolnil Fencík, ale jeho střelu brankář vytáhl na břevno. Dobíhající Tausch z malého vápna v pádu bohužel přestřelil prázdnou branku. Ve 24. minutě se musel blýsknout Pokorný svým zákrokem po hlavičce jednoho z útočníků. Nadále byli na hřišti lepší hráči hostujícího týmu z Třeště, ale nedokázali si vypracovat nějakou velkou příležitost.

Hned v úvodu druhé půle šli hráči domácího týmu do vedení, kdy velmi nepříjemný balon od postranní čáry prošel nikým netečován až do brány. Domácí ve druhém poločasu zvýšili agresivitu a velmi znepříjemnili hru třešťskému týmu. V 56. minutě zahrávali domácí přímý kop jen pár metrů za vápnem. Krásná střela však naštěstí skončila jen na břevně. V 63. minutě vysunul střídající Jonák po lajně Šimka, ten se dokázal uvolnit přes svého protihráče a došel až na hranici malého vápna, ale jeho střela mířila jen do bližší tyče. V 82. minutě to byl znovu Šimek, který z lajny tentokrát našel centrem Černocha a ten vstřelil svůj první gól za A-tým a zaslouženě vyrovnal.

trenér domácích František Souček k utkání:

Dneska to byla zasloužená remíza, hosté byli lepší v první půli, my v té druhé. Hrál se oboustranně pohledný fotbal. Oba týmy si vytvořily řadu příležitostí. S remízou jsem spokojený“ 

Branky: 47. Pavlas Jakub – 84. Černoch Matěj

Rozhodčí: Chromý Karel – Kubeš Petr, Chromý Karel

ŽK: 1:2

Sestava: Pokorný – Tausch, Novotný (47. Jonák), Svoboda, Kubát – Červený (76. Černoch), Fencík, Budíček (76. Lovětínský D. jun.), Krejčí (62. Krafka) – Šimek, Mareš