Stačilo deset minut...

Stačilo deset minut…

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Mírovka/Sokol Pohled

7 : 1 (4 : 1)

V sobotu 27. srpna 2022 v 10 hodin dopoledne se v rámci 2. kola I. třídy dorostu sk. A představili třešťští dorostenci svým příznivcům na domácí půdě. Před týdnem v úvodním kole zvítězili na hřišti svého jmenovce v Pacově (psali jsme zde) a na podařený vstup do soutěže chtěli navázat i v duelu s mladíky ze společného družstva Mírovky a Pohledu. 

Do zápasu vstoupili hráči Slavoje odhodlaní a plní síly. Po roztržitém začátku utkání se v 10. minutě poprvé prosadil Krafka, po přihrávce Červeného. O dvě minuty později se po dlouhém autu dostal balon až k Černochovi, který ani sám nevěděl jak balon dostal do brány. V 17. minutě se náhodně po odkopu naší obrany dostal k balonu Krafka a kupodivu svůj nájezd proměnil. V 19. minutě dostal příkaz od trenéra Lovětínský, ať z přímého kopu od autové čáry trefí bránu. To se mu sice nepovedlo, ale našel osamoceného maličkého Červeného, který přeskočil gólmana a hlavou zvýšil již na 4:0. Během deseti minut se tak domácí hráči dostatečně uklidnili. Střídající Vojtěch Daněk, který po prvním gólu odešel do kabiny pro chybějící věci na střídačce, se po návratu nestačil divit průběžnému výsledku, když přišel o tři vstřelené góly. Hostům z Mírovky se ještě do poločasu podařilo snížit, když dorostenci Slavoje usnuli na vavřínech a nechali osamoceného útočníka hostí projít celou obranu a ten krásnou přízemní střelou o tyč nedal Filipu Daňkovi příležitost zasáhnout.

Do druhé půle s jistým vedením nastoupili třešťští dorostenci v naprostém klidu. V 53. minutě Komín vysunul nabíhajícího Černocha, který s přehledem zvýšil vedení na 5:1. Po dlouhé odmlce se, v tomto utkání bohatém na góly, prosadili znovu domácí. A to až v 75. minutě, kdy po skvěle zahraném rohu Červený našel osamoceného Krafku. Toho bude z tohoto ostrého centru bolet hlava snad ještě další dva dny, ale svoji hlavičku umístil krásně do protipohybu gólmana. V 77. minutě se mladičký Štancl řítil osamocen na soupeřova brankáře, ale nabídnutou šanci nevyužil a o několik metrů minul bránu soupeře. Hned o minutu později svou agresivitou a důkladným pressingem získal balon na útočné polovině Červený, popotáhl si na střed a střelou na bližší tyč svojí slabší nohou znovu nedal brankáři šanci a završil vítězství 7:1. Na chvíli se tak dorostenci třešťského Slavoje dokonce objevili i na vrcholu průběžně tabulky se skórem 10:2 a s dosavadním stoprocentním bodovým ziskem.

Branky: 11., 18. a 76. Krafka Kurt, 13. a 54. Černoch Matěj, 20. a 78. Červený Jaroslav – 38. Hitzger Jakub

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 1:0

Sestava: Daněk F. – Franta (40. Daněk V.), Lovětínský D., Novotný, Němeček – Jelínek (69. Gregor), Červený, Komín, Štancl, Černoch – Krafka