Kotubei čaroval

Kotubei čaroval

TJ Sokol Smrčná – TJ Slavoj Třešť C

1 : 2 (0 : 1)

V neděli 21. srpna 2022 začala pro Celtic nová kapitola. Od sezóny 2010/2011 se každý rok účastnili IV. třídy v okrese Pelhřimov. S novinkou kterou letos IV. třída Jihlavska zavedla a na kterou už si v Pelhřimově zvykli, tedy hokejovým střídáním, se po dlouhých 12 sezónách vrací. Své první utkání sehráli ve 14:00 hodin na hřišti ve Smrčné.

Vstup do utkání se Celticu vydařil. Držel míč, kontroloval hru a míči za obranu ohrožoval Kotubeie v domácí bráně. Již v 8. minutě jej po střele ze strany překonal Kuba Pittner. Slavoj i nadále kontroloval hru. Především bratři Lovětínští ovládli střed hřiště a kombinační hrou přehrávali soupeře. Pak zde však byl obranný val, který hráči Sokola vystavěli na hranici 16-tky. Když už se podařilo hostům překonat jej postupným útokem, či zcela se mu vyhnout rychlou hrou po křídlech, byl zde Kotubei, na kterém si hráči Slavoje nejednou vylámali zuby. Do kabin se tak šlo za velmi hubeného vedení Třeště 1:0.

Druhá půle nepřinesla mnoho změn. Hosté byli i nadále aktivnější, vytvářeli si řadu příležitostí a domácí brankář je i nadále likvidoval. S přibývajícím časem, navíc začala narůstat nervozita na kopačkách Slavoje. Stačil jediný únik, který by je mohl připravit o vítězství. V 66. minutě však za Celtic navýšil vedení Honza Vrátil, když po přihrávce Michala Lovětínského obstřelil brankáře na zadní tyč. To už i hráči na lavičce doufali, že tři body má Slavoj v kapse. Jenže ouha, přišla 77. minuta a po sklepnutí pod sebe vyslal Rauscher zpoza vápna střelu, na kterou neměl Jindra Jindřich v hostující bráně nárok. Celtic se poté soustředil hlavně na to, aby nějakou zbytečnou chybou neztratil vedení, a tak po hubeném vítězství 2:1 vstupuje do IV. třídy Jihlavska se 3 body.

Branky: 77. Rauscher Tomáš – 8. Pittner Jakub, 66. Vrátil Jan

Rozhodčí: Zimola Bohuslav

Sestava: Jindřich – Doležal, Gregor, Bartušek S., Pittner – Kříž M., Lovětínský D., Lovětínský M., Vonderka – Novák, Janák – střídali hokejově: Vondrák, Vrátil, Němeček