Rodí se nám střelec pro Áčko?

Rodí se nám střelec pro Áčko?

TJ Slavoj Pacov – TJ Slavoj MGG Třešť

0 : 8 (0 : 4)

Tečku za letošním soutěžním ročníkem I. třídy dorostu udělali mladí dorostenci třešťského Slavoje v neděli 12. června 2022 v 10 hodin dopoledne, kdy se představili na hřišti svého jmenovce v Pacově. Tečka nejenom za touto soutěží, ale i za svým účinkováním v kategorii dorostu to byla pro jediného Vojtu Jonáka, kterého už od následující sezóny budeme vídat hrát pouze v kategorii dospělých. V každém případě to byla tečka velice úspěšná a to hned ze dvou důvodů. Ale popořadě.

Vstup do utkání vyšel hráčům z Třeště na výbornou, hned ve 4. minutě utkání vyvezl míč ze stopera Jirák, navedl si jej před soupeřovu šestnáctku a střelou za tyč dal Slavoji vedení 0:1. V 15. minutě podržel hostující hráče Kousal, který předvedl v zápase ještě několik dalších fantastických zákroků. Ve 28. minutě vybojoval Černoch pokutový kop, který bezpečně proměnil Krafka 0:2. Jen o dvě minuty později se skóre měnilo znovu. Kapitán hostujícího celku Jonák se postavil k exekuci přímého volného kopu a svou derniéru v dorosteneckém dresu si okořenil parádní trefou. Na brankářovu stranu vymetl pavučinu v jeho šibenici 0:3. Pár minut před přestávkou se hosté prosadili počtvrté a přestože domácí v úplném závěru ještě po nepřesné rozehrávce ohrozili Kousalovu branku, překonat ho se jim nepodařilo.

V úvodní minutě druhé půle vystihl Krafka rozehrávku domácího brankáře a uklidil míč do odkryté brány 0:5. Stejný hráč se prosadil i o necelých deset minut později. Po krásné kombinaci středem hřiště se dostal až k brankáři a vybíhajícího Švece přehodil a završil hattrick. V 79. minutě to byl opět Krafka, kdo se ocitl za stopéry domácího celku. Kapitán Pacova ale zatáhl za záchranou brzdu a unikajícího útočníka Třeště stáhl za rameno. Od hlavního rozhodčího si to po zásluze vysloužil červenou kartu a předčasný odchod do sprch. Přesilovou hry využili hosté v 86. minutě. Po kombinaci z křídelního prostoru dostal průnikovou přihrávku Krafka a svou čtvrtou trefou zvyšoval už na 0:7. Zlatou tečku za utkáním a celou sezónou udělal v 90. minutě, kdo jiný než útočník třešťského Slavoje. Jeho pátá trefa v tomto utkání byla v této sezóně jeho celkově jedenadvacátou a zlatou proto, že díky ní vyhrál pomyslnou korunu krále střelců I. třídy dorostu skupiny A.

trenér Adam Pokorný k utkání:

„Potvrdili jsme to, že máme skvělé vstupy, jak do začátku utkání, tak i do druhých poločasů. Dnešní zápas se všem klukům povedl herně i komunikačně. Podržel nás gólman Kousal, který nastoupil do mistrovského utkání po dlouhé době. Sezónu jsme zakončili, tak jak se patří. Za celou sezónu bych chtěl kluky velice pochválit.“

Branky: 28., 46., 53., 86. a 90. Krafka Kurt, 4. Jirák Vojtěch, 30. Jonák Vojtěch, 43. Šebela Dominik

Rozhodčí: Tomšů Václav

ŽK: 1:0

ČK: 1:0

Sestava: Kousal – Kříž, Lovětínský, Jirák (46. Červený), Němeček – Šebela, Daněk F. (62. Daněk V.), Jonák, Jelínek, Černoch – Krafka