Úspěšná tečka za sezónou

Úspěšná tečka za sezónou

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Sokol Mírovka

3 : 0 (0 : 0)

Definitivní tečku za fotbalovým ročníkem 2021/2022 z pohledu třešťských fotbalistů udělal v neděli 12. června 2022 A-tým mužů. V přímém souboji o konečnou 8. příčku přivítali na domácím hřišti tým z předměstí Havlíčkova Brodu TJ Sokol Mírovka. Z podzimního měření sil v Mírovce si hráči přivezli výhru 3:2, a tak jim při shodném bodovém zisku před utkáním stačila k udržení 8. místa i remíza. Takhle ale hráči Slavoje hrát neumí. Do každého duelu jdou naplno s tím, že chtějí vyhrát. Ne vždy se to však povede.

Do utkání vlétli domácí jako uragán a na dlouhou dobu se usadili na soupeřově polovině. V 7. minutě po rohovém kopu a následném závaru zůstal v malém pokutovém území ležet bránící hráč Mírovky a po chvíli ošetřovaní bylo jasné, že utkání pro něj skončilo. Ihned po vystřídání zamířil do nemocnice s podezřením na zlomené zápěstí (přesná povaha zranění není redakci známa). Pár minut po navázání hry se k obrovské příležitosti dostal Štěpán Rod, když využil průnikovou přihrávku do pravého křídla a řítil se sám na hostujícího brankáře. Naneštěstí pro více než stovku domácích příznivců orazítkoval pouze bližší tyč Rýdlovi branky. Pěknou fotbalovou akci předvedli domácí ve 35. minutě. Po zisku míče v blízkosti půlící čáry poslal Štěpán Rod křížný pas na nabíhajícího Mareše, který si míč dobře připravil a předložil proti noze nabíhajícímu Fencíkovi. Středopolař Slavoje mířil „pod víko“ ale minul. Hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli a nebýt toho, že gólman Slavoje občas pomáhal s rozehrávkou, nevěděl by ani s jakým míčem se hraje.

Ani po poločasové přestávce se obraz hry nezměnil. I nadále diktovali tempo hry domácí fotbalisté, ale tentokrát už přišly i branky. Hned ve 48. minutě utekl po pravém křídle Štěpán Rod a centrovaný míč posadil přesně na hlavu Mareše 1:0. O deset minut později se do zakončení dostal Krejčí, po přihrávce pod sebe od kapitána Tausche. Rýdl však předvedl famózní zákrok a Krejčího přízemní střelu k tyči vyrazil. Skóre se tak měnilo až po hodině hry. Ivan adresoval průnikovou přihrávku za obranu na Mareše, který si ale byl vědom, že je v ofsidovém postavení a tak nehrál. Zpoza obránce se však za ním vyřítil rychlonohý Šimek, sebral míč a z levého křídla se řítil sám na gólmana. Nejlepší střelec Slavoje v této sezóně potvrdil své postavení a podél Rýgla zakončil přesně na bližší tyč. Také u poslední trefy domácích byl Šimek. Dostal křížný pas od Lovětínského, zatáhl míč do vápna a poslal jej před soupeřovu branku. Tam si naběhl střídající Tomáš Rod a odražený míč pohodlně uklidil do poloodkryté branky. V úplném závěru ještě nakonec musel dvakrát zasahovat také Pokorný v brance Slavoje, ale čisté konto udržel. A-tým mužů se tak se sezónou rozloučil vítězně, čímž jistě poděkoval svým fanouškům a dal jim tu nejlepší pozvánku na sezónu příští, jež začne o prvním srpnovém víkendu. O tom, zda to bude doma či na hřišti soupeře se teprve rozhodné.

Branky: 48. Mareš Martin, 64. Šimek Jakub, 80. Rod Tomáš

Rozhodčí: Liška Zbyněk – Novák Kamil, Vyskočil Štěpán

ŽK: 2:1

Sestava: Pokorný – Tausch, Lovětínský, Kubát (82. Novotný A.), Ivan – Krejčí, Budíček (82. Jonák) – Rod Š., Fencík (60. Hartl), Šimek (82. Krafka) – Mareš (73. Rod T.)