Pokladník mu připraví splátkový kalendář

Pokladník mu připraví splátkový kalendář

TJ Slavoj MGG Třešť B – TJ Střítež

9 : 0 (4 : 0)

V sobotu 11. června 2022 v 16:30 se v rámci posledního 22. kola OP Jihlavska přestavila na domácím hřišti třešťská Benfica. Nabitá sestava s napětím očekávala zda dorazí jejich soupeř, v tabulce již jistě poslední celek ze Stříteže. Pokud ne, byla rezerva Slavoje připravena slavit titul, který v případě vítězství získá, předčasně. Nakonec však tento hořkosladký konec sezóna neměla a hosté na stadion do ul. J. Hory dorazili.

Úvod utkání byl i vzhledem k nepoměru hráčů na hracím poli o dobývání jedné branky. Hosté totiž nastoupili v 9-ti hráčích a až v průběhu zápasu, přesněji kolem 15. minuty, dorazili další dva hráči a doplnili tak Střítež do plného počtu. Přestože byli v domácí v úvodu hned ve dvojité početní výhodě, trvalo to dlouhých 6 minut než se prosadili. Konkrétně to byl Petr Císař, kdo hlavou překonal Pavlíka v hostující bráně. Neuběhly ani dvě minuty a skóre navyšoval Petr Herkner. Střítež se pokoušela využívat rychlých kontrů, ale Kousal v domácí brance moc práce neměl. Naopak to tak byl Slavoj, kdo navyšoval skóre. A opět zásluhou dvojice Petr Herkner a Petr Císař. Do konce poločasu už útočné řady Slavoje žádnou ze svých příležitostí nevyužily, a tak se šlo do kabin za stavu 4:0.

Druhá půle přinesla pár změn v sestavě, ale obraz hry se moc neměnil. Nadále to byl Slavoj, kdo tvořil a snažil se navyšovat skóre. Ať už šlo o obranou řadu, střed pole, či křídla, všichni hráči se snažili hrát, vytvářeli brankové příležitosti a tlačili se do zakončení. Přesto bylo jedno jméno, které měla drtivá většina útoku společné – Petr Herkner. S přibývajícím časem a brankami, na jeho účtu totiž bylo jedno stále více jasné. Má velkou šanci zaútočit na nejlepšího střelce soutěže. A tak nejprve přišel hattrick a nakonec v 80. minutě i druhý. To už ale měl zbytek týmu oči na jiné metě. Pokud by se podařilo vstřelit ještě jednu tedy 9. branku, dosáhla by Benfica na celkový počet 100 vstřelených branek v soutěži za sezónu a to byla nová motivace. A kdo jiný by tím střelcem jubilejní branky měl být, než Petr Herkner. Ten si tak bude muset s pokladníkem kabiny domluvit splátkový kalendář. Několik šancí si Slavoj ještě vytvořil, ale desátou přesnou trefu v utkání a s ní spojený příspěvek do pokladny už všichni odmítli.

Titul nejlepšího střelce soutěže tak definitivně získal dnes sedmigólový Petr Herkner (celkem 29 branek), Benfica vyhrála nad Stříteží 9:0 a s 50-ti body a se skóre 100:37 vyhrála titul přeborníka okresu Jihlava v sezóně 2021/2022. Po dlouhé debatě v kabině se její hráči rozhodli ve stejné soutěži setrvat a pokusit se příští rok o obhajobu vítězství.

Branky: 6. a 34. Císař Petr, 8., 29., 51., 58., 66., 80. a 81. Herkner Petr

Rozhodčí: Kříž Jan

ŽK: 2:2

Sestava: Kousal – Lupač, Kříž J., Svoboda J., Kubala (46. Lašan) – Šmach (58. Vondruška), Gutwald (74. Kříž M.), Pittner (58. Šebesta) , Svoboda P. – Herkner , Císař (46. Vondrák)