A zase o jedinou branku...

A zase o jedinou branku…

Tatran Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj MGG Třešť

2 : 1 (0 : 0)

Necelou půlhodinku po svých mladších spoluhráčích nastoupili v neděli 12. června 2022 na tréninkovém hřišti ve Ždírci nad Doubravou ke svému poslednímu soutěžnímu utkání sezóny také starší žáci třešťského Slavoje proti svým vrstevníkům z místního Tatranu. Téměř v kompletní sestavě (chyběl pouze Vojta Daněk, který vypomáhal v souběžně hraném utkání dorostu v Pacově) chtěli Slavojáci navázat na dobrý výkon z minulého kola a přivést domů tři body.

Oba týmy vstoupily do utkání hodně aktivně a rozhodně se bylo na co dívat. Oba týmy dobře bránily a ihned po zisku míče přecházeli jejich hráči do protiútoku. K vidění byly pěkné kombinační akce, které ale po většinou končily před pokutovým územím soupeře. Hráči domácího Tataranu si byli dobře vědomi menšího vzrůstu gólmana Slavoje, a tak jej zkoušeli překonat střely zpoza šestnáctky do horní části branky. Naštěstí mladý strážce svatyně Slavoje Vojta Kříž zasahovat nemusel, neboť pokusy domácích hráčů končily široko, daleko mimo jeho branku. To útočné výpady hostí byly mnohem přesnější. Střely z jejich kopaček sice mířily do prostoru mezi třemi tyčemi, ale téměř se stoprocentní přesností trefovaly domácího brankáře. V asi největší příležitosti se ocitl v závěru první půle Pavlíček, když se z pravého křídla řítil sám na soupeřovu branku. Bohužel netrefil, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. 

Druhý poločas začali lépe hosté. V úvodní čtvrthodině druhé půle se postupně v dobré příležitosti ocitli Nosek, Lexa či Komín, ale vedoucí branka z toho nebyla. V 55. minutě tak udeřili domácí. Nebezpečnou střelu z dálky dokázal Vojta Kříž vyrazit, ale než jej definitivně skryl ve své náruči doběhl k němu Pleva a na hraně nedovoleného zákroku mu míč vypíchl a uklidil jej do odkryté branky. Vedení domácímu celku vydrželo pouhé čtyři minuty. Odkop od hostující branky sklepl Komín na Košťála, který dobře viděl náběh Franty a poslal mu milimetrovou průnikovou přihrávku. Kapitán Slavoje si s nabídnutou šancí poradil na výbornou a střelou po zemi na zadní tyč vyrovnal. V závěrečné dvacetiminutovce se hosté snažili strhnout vedení na svou stranu a tlačili se stále více před soupeřovu branku. Bohužel druhou branku nepřidali, naopak. Po jedné malé domů rozehrával mladíček v brance Slavoje tak nešťastně, že trefil atakujícího protihráče a od něj se míč odrazil za jeho záda. Také poslední duel sezóny tak pro starší žáky Slavoje skončil prohrou o jedinou branku. Pokolikáté už?!

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Kluci dneska opravdu bojovali. Moc si přáli uspět, ale nebylo jim přáno. I takový je někdy fotbal. Pro některé to bylo vůbec poslední utkání za žáky a myslím že s s touto kategorií rozloučili důstojně. Malinko mě mrzí, že to body nepřineslo, ale za předvedený výkon se nemusí stydět. Nezbývá mi, než jim popřát, ať jim to v dorostu jde minimálně takhle dobře.“ 

Branky: 55. Pleva Zdeněk, 76. Šustr Adam – 59. Franta Tobiáš

Rozhodčí: Kubeš Petr

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Štancl, Melichar, Novotný, Le – Žádný, Komín, Gregor, Franta, Sova – Košťál – střídali hokejově: Pavlíček, Nosek, Lexa, Kirchner, Pokorný