Zelená sedmička na konec

Zelená sedmička na konec

Tatran Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj MGG Třešť

7 : 0 (3 : 0)

Ke svému poslednímu soutěžnímu utkání I. třídy žáků zajížděli mladí fotbalisté třešťského Slavoje v neděli 12. června 2022 až k severní hranici Kraje Vysočina, přesněji do Ždírce nad Doubravou na hřiště divizního Tatranu. I když právě kvůli odpolednímu utkání A-týmu mužů se obě žákovská utkání uskutečnila na vedlejším tréninkovém hřišti.

Vstup do utkání vyšel lépe mladším žákům Slavoje. Už ve 4. minutě se dostal do zakončení Jakub Dušek, ale jeho pokus po zemi k tyči o pár centimetrů minul soupeřovu branku. Domácí, hrající v tradičních zelených dresech, odpověděli o pět minut později. Rohový kop malých fotbalistů Tatranu odvrátil Vojta Kříž v brance hostí pouze do protihráče a od něj se míč odrazil za jeho záda. Po čtvrthodině hry se na hranici středového kruhu opřel do míče domácí Lipka a ačkoliv se Vojta Kříž na míč sáhl, ten nakonec od břevna zapadl do sítě. Už na 3:0 zvyšoval ve 21. minutě Pleva, který patou za sebou nasměroval centrovaný míč do branky Slavoje. V závěru první půle se ke slovu dostali opět hosté a dvakrát nebezpečně zahrozili. Bohužel byl domácí brankář Fillipi proti a reflexivními zákroky svůj tým podržel.

V úvodu druhé půle zvyšoval po zisku míče ve středu hřiště a následné pěkné kombinační akci už na 4:0 Jehlička a utnul tak veškeré snahy hostí o zdramatizování vývoje utkání. Od té chvíle na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo a mladší žáci Slavoje působili naprosto odevzdaným dojmem. I když Vojta Kříž v jejich brance se snažil seč mohl a několik dobrých střeleckých pokusů žáčků domácího Tatranu zlikvidoval, kapituloval ještě třikrát. Nejprve v 49. minutě obrana hostí pouze přihlížela, jak Kopecký uklízí do odkryté branky gólmanem vyraženou střelu. Stejný hráč po hodině hry zvyšoval už na 6:0 a tečku za utkáním udělal, jak jinak než z dorážky, o tři minuty později Kamp.

Branky: 49. a 60. Kopecký Martin, 9. Čalkovský Jan, 15. Lipka Artur, 21. Pleva Zdeněk, 37. Jehlička Václav, 63. Kamp Jáchym

Rozhodčí: Kubeš Petr

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Lhotka, Rodek, Hink – Nosek, Žádný, Červený, Smolík – Dušek – střídali hokejově: Šalanda, Polák, Rolák, Hynk, Jurač, Lexa, Roubal