Hattrick na rozloučenou

Hattrick na rozloučenou

TJ Slavoj MGG Třešť C – TJ Sokol Častrov

4 : 1 (1 : 1)

V závěrečném kole IV. třídy Pelhřimovska se třešťský Celtic představil v sobotu 4. června 2022 na domácím hřišti. Už jistý vícemistr této soutěže (za 12 ročníků ve IV. třídě Pelhřimovska neskončili hráči Celticu hůře než čtvrtí) přivítal na třešťském „letišti“ tradičního soupeře ze Sokola Častrov.

Poslední zápas této sezóny na domácí půdě Celticu vyšel ku spokojenosti všech, přestože začátek se opět vyvíjel podle obvyklého scénáře. Domácí hráči nastoupili nekoncentrovaní, chodicí fotbal ovoce nepřinášel, a navíc proti nim stál soupeř věkově výrazně mladší. Kluci z Častrova neměli co ztratit, od začátku byli rychlejší a jejich snaha byla korunována vedoucí brankou Hřebíčka už v 6. minutě.

Bezpočtem zápasů protřelá mašina zkušených domácích borců se sice pokaždé rozjíždí zvolna a pomalu – snad je to dáno věkem mnohých z nich, často je slyšet i vrzání kolen – ale ke zrychlení nakonec vždycky dojde. Většinou to stačí a bylo tomu i tentokrát. Do poločasu se jim podařilo vyrovnat, když brankář hostí nedosáhl na tečovanou střelu Michala Lovětínského.

V druhém poločase stejný hráč nejprve z úhlu prostřelil gólmana i podruhé a lahůdku si Lovča schoval nakonec, když dokonalou střelou z trestného kopu vymetl šibenici branky Častrova potřetí – dovršení hattricku jaksepatří. Porážku hostí završil dvě minuty před konce Honza Novák.

Domácí dohrávali v poklidu, a to ještě neproměnili několik „tutových“ šancí. Na přání neúspěšných střelců nebudeme jmenovat…  

Jestli byl Michalův hattrick na rozloučenou jenom s touto sezónou, nebo i se IV. třídou Pelhřimovska – na stole je návrh přestupu „céčka“ do jihlavské skupiny – to se dovíme v nejbližších dnech. Každopádně přejeme všem borcům příjemnou dovolenou a v polovině srpna na pažitu na shledanou.   

Bezproblémový zápas s přehledem odřídil zkušený Petr Beseda.  

Branky: 38., 55. a 77. Lovětínský Michal, 88. Novák Jan – 6. Hřebíček Michal

Rozhodčí: Beseda Petr

ŽK: 1:1

Sestava: Vondruška – Veselý, Maryška, Bartušek S., Gregor – Růžička, Lovětínský M., Hochman, Lovětínský D., Svoboda F. – Novák – střídali hokejově: Derganz, Vonderka, Pittner, Kříž M.