Byl to boj, ale jsme o krok blíž

Byl to boj, ale jsme o krok blíž

SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou B – TJ Slavoj MGG Třešť B

1 : 2 (1 : 0)

V neděli 05. června v 16:30 hod. se v rámci předposledního 21. kola OP Jihlavska  třešťská Benfice představila na hřišti rezervy Luk nad Jihlavou. Vzhledem k tomu, že Jamné předchozí den zvítězilo ve Staré Říši, případný neúspěch hostí v tomto utkání jim mohl zkomplikovat cestu k titulu Přeborníka okresu.

Ještě před samotným začátkem řešil trenér Stanislav Petr několik omluvenek na poslední chvíli. Na zápas tak dorazil pouze s dvojicí hráčů na lavičce. Již v úvodu dali domácí najevo, že mají v plánu hrát především na rychlé protiútoky a ve vysokém tempu soupeře přehrát. Šance ke vstřelení branky byly na obou stranách. Zatímco příležitosti Slavoje dopadly vniveč, domácí BUWOL jednu z těch svých, kterou jim hosté sami nabídli chybou v rozehrávce, využil a ujal se vedení. V parném počasí a přesto ve vysokém tempu se sice oba týmy snažily gólově prosadit, ale do poločasové přestávky se to ani už jednomu nepodařilo. V úplném závěru prvního poločasu se při odkopu míče zranil domácí brankář Čaloud a do druhého už nenastoupil.

Po změně stran si vysoké tempo a parné počasí vybralo svou daň a hráčům obou celků viditelně docházely síly. Slavoj se stále častěji jednoduchými míči za obranu dostával k ohrožení svatyně Luk. Po jednom takovém útoku přišel faul a přímý volný kop, který proměnil přesnou střelou na brankářovu stranu Pavel Svoboda. Vyrovnávací branka byla pro hosty jako injekce adrenalinu. Zjednodušili mezihru a posílali dlouhé míče, které zkoušeli Petr Císař či střídající  Jakub Šebesta prodlužovat za obranu. Hned několikrát byli hosté blízko ke vstřelení vedoucí branky. Šance Pavla Svobody, dalekonosná dělovka Pavla Kubaly, po níž musí zvonit spojnice ještě teď, ani další pokusy však brankou neskončily. Když už vše vypadalo na dělbu bodů, zkoušel po rohovém kopu hned nadvakrát vrátit míč do ohně Jan Kříž. Druhý pokus našel na zadní tyči Jiřího Gutwalda, který si míč s ledovým klidem nejdříve zastavil a poté poslal těsně podél nohy domácího brankáře. To co následovalo, byl neřízení gejzír radosti všech hostujících hráčů na hřišti i na lavičce.

Benfica si tak v samotném závěru došla pro výhru a v sobotu 11. června v 16:30 si na domácím hřišti v závěrečném kole zahraje proti poslední Stříteži o tříbodový zisk a titul mistrů OP Jihlavska 2021/2022.

Branky: 21. Tuma Lukáš – 66. Svoboda Pavel, 88. Gutwald Jiří

Rozhodčí: Svoboda Patrik

ŽK: 2:2

Sestava: Kousal – Lupač, Kříž J., Kubala, Vondruška – Šmach, Gutwald, Svoboda P., Veverka (56. Šebesta) – Vondrák (51. Kříž M.), Císař