Franta využil přesilovku

Franta využil přesilovku

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Sokol Štoky

4 : 2 (0 : 1)

Oplatit soupeři prohru svých mladších spoluhráčů a po čtyřech nešťastných porážkách v řadě si připsat tři body za vítězství, chtěli starší žáci Slavoje v neděli 5. června 2022 v utkání I. třídy žáků proti celku Sokola Štoky. 

První poločas se ale domácím příliš nevydařil. Častěji do zakončení se dostávali aktivnější hosté a ve 13. minutě šli po zásluze do vedení. Nepříliš povedená střela Mikuliče totiž k překvapení všech včetně gólmana Slavoje zapadla přesně za vzdálenější tyčku. S přibývajícím časem sice mladí Slavojáci hru vyrovnali, ale narostlí obránci Štok jim dělali problémy a do zakončení je příliš nepouštěli. a protože ani obraná řada Slavoje hostům nic nedovolila, odcházeli o poločasové přestávce do kabin o gól spokojenější starší žáci Sokola.

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím. Hned v její třetí minutě se mezi dvojicí stopérů prosmýkl Franta, ale v tísni zakončil pouze do gólmana Krejčího. Co se nepovedlo Frantovi, povedlo se o pár minut později Komínovi. Po přesné „průnikovce“ za obranu od Melichara se z levého křídla řítil sám na soupeřovu branku a podél vybíhajícího brankáře Štok srovnal vývoj utkání. Nerozhodný stav vydržel pouhých šest minut. V 56. minutě se totiž domácím připomněl mladík v dresu hostí Štefáček, jenž po dvou trefách za mladší žáky + jedné vlastní, dokázal skórovat po individuální akci i za starší žáky hostujícího Sokola. Zlom ve vývoji utkání nastal čtvrthodinky před koncem. Za obranu hostí se dostal Štancl, ale na hranici šestnáctky byl zezadu podražen. Hlavní rozhodčí chvíli váhal zda ke kontaktu nedošlo až v pokutovém území, ale po protestech hostí nařídil přímý volný kop a stopéra Sokola poslal po červené kartě předčasně do sprch. K exekuci PVK se postavil Daněk, jenž si do druhé půle vyměnil pozici s Křížem. Tvrdou střelou po zemi k tyči vyrovnal skóre a zavelel k obratu. Jen o dvě minuty později se ve vápně hostí po sérii odrazů dostal k míči Franta a poslal Slavoj do vedení. Stejný hráč vzápětí využil chybný výkop gólmana Krejčího a potvrdil pro domácí tříbodový zisk.

Branky: 50. Komín Jakub, 74. Daněk Vojtěch, 76. a 77. Franta Tobiáš – 14. Mikulič Adam, 56. Štefáček Jan

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: bez karet

ČK: 0:1

Sestava: Daněk (41. Kříž) – Štancl, Melichar, Novotný, Le – Komín, Červený, Franta, Sova – Košťál, Kříž (41. Daněk) – střídali hokejově: Pavlíček, Gregor, Lexa, Kirchner, Pokorný