Za 20 minut bylo rozhodnuto

Za 20 minut bylo rozhodnuto

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Sokol Štoky

1 : 5 (1 : 4)

Na poslední chvíli došlo ke změně pořadí utkání a jako první nastoupili v neděli 5. června 2022 ke svému domácímu duelu proti týmu Štok mladší žáci Slavoje. O změnu pořadí požádali trenéři hostí, neboť jejich svěřenci bojují o vítězství v soutěži a několik z nich nastupuje i za starší kategorii a byli by tak již unavení.

Že do Třeště zavítal průběžně vedoucí tým tabulky, bylo znát hned od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího. Už ve třetí minutě utekl po pravém křídle hostující Štefáček a střelou na přední tyč nedal Lukášovi Noskovi v brance Slavoje šanci 0:1. O deset minut později předvedli hosté větší důraz před soupeřovou brankou než bránící hráči domácích a Krauman zvýšil na 0:2. O několik minut později předvedl pěknou individuální akci hostující Štefáček. Obešel několik bránících hráčů a svou druhou trefou zařídil pro svůj tým třígólové vedení. Tečku za povedenou dvacetiminutovkou udělal útočník hostí, když se z pravé strany od půlící čáry řítil sám na branku Slavoje a překonal domácí gólmana počtvrté. Instinkt střelce ukázal hostující Štefáček ve 29. minutě. Rohový kop Adama Červeného totiž těsně před vlastním brankářem nekompromisně uklidil do vlastní sítě a dal tak podobu poločasovému skóre.

Když se hned v úvodu druhé půle prosadil nepříliš povedenou střelou podél vybíhajícího gólmana mladíček v dresu Sokola Jaromír Petr, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Domácí sice postupně hru vyrovnali a dokázali se dostávat do zakončení. Bohužel to bylo buď nepřesné a nebo končilo v náruči hostujícího gólmana. A protože stejně se v útočné fázi vedlo i mladým fotbalistům Sokola, skóre na světelné tabuli svítilo stále stejné. Největší příležitost ho změnit dostali mladí hráči domácího Slavoje pět minut před koncem. Po faulu na Vojtu Kříže ukázal hlavní rozhodčí na značku pokutového kopu. Míč si postavil Jakub Dušek, ale gólman hostí jeho pokus zlikvidoval a stejně dopadla i dorážka Tadeáše Lexy. Hosté ze Štok si tak z Třeště odváží tři body a o svém definitivním vítězství v soutěži mohou rozhodnout za týden na domácí půdě v přímém souboji s druhou Želetavou.

Branky: 29. Červený Adam – 3. a 18. Štefáček Jan, 12. Krauman Vojtěch, 22. Petr Vojtěch, 37. Petr Jaromír

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: bez karet

Sestava: Nosek – Lhotka, Rodek, Hink – Dušek, Žádný, Červený, Smolík – Kříž – střídali hokejově: Šalanda, Polák, Rolák, Hynk, Lexa