Scházejí dvě přesné trefy

Scházejí dvě přesné trefy

TJ Sokol Senožaty – TJ Slavoj MGG Třešť C

2 : 8 (1 : 3)

K poslednímu výjezdu na hřiště soupeře v letošní sezóně IV. třídy Pelhřimovska odjížděl třešťský Celtic v hodně kombinované sestavě. Do utkání ve více než 50 kilometrů vzdálených Senožatech nezasáhli z různých důvodů gólman Jindra Jindřich a dále Míra Fencík, Mirek Maryška, Zbyněk Růžička, Michal Lovětínský, Pavel Svoboda, Pepa Herkner a Bomber Honza Janák. V sobotu 28. května tak na hřišti místního Sokola dostali více prostoru další hráči.

Vstup do utkání byl od od hostujícího celku velmi vlažný. Nedařila se kombinace a ani pohyb po hřišti. Domácí se tak v 18. minutě po rychlém protiútoku a přesném zakončení Macha dostali do vedení. Vzápětí ale poslal přesný pas za obranu Jiří Gregor a zkušený Dušan Lovětínský už si věděl rady. Ve 31. minutě se do odraženého míče opřel Franta Svoboda a poslal Slavoj do vedení. O pár minut později našel Zdeněk Derganz přesnou přihrávkou Honzu Nováka. Levonohý útočník Celticu si míč připravil na střelu a i s trochou štěstí prostřelil Jedličku v domácí brance. Celtic byl i nadále aktivnějším týmem, nepřesnosti v kombinaci či zakončení zapříčinily, že žádnou další branku už do přestávky jeho hráči nepřidali.

Do druhé půle vlétli třešťští fotbalisté jako uragán. A brzy zásluhou rychlonohého Michala Vondráka navýšili vedení. Štírek v dresu Slavoje byl první u odraženého míče, udělal kličku vyběhnuvšímu Jedličkovi a zakončoval do odkryté brány. Poté přišla chvíle pro Dušana Lovětínského. Dvakrát během dvou minut za pomocí narážečky překonal statickou obranu domácích a nekompromisně zavěsil. Patnáct minut před koncem zaspala jinak dobře pracující obrana Celticu a domácí Vlk snížil. V závěrečné pětiminutovce nejprve předvedl další narážečku s průnikem za obranu Kuba Pittner a pohodlně zvyšoval už na 7:2. Účet utkání pak uzavřel, kdo jiný, než Dušan Lovětínský. Pasem od postranní čáry jej na hranici velkého vápna našel Honza Novák. Ten mohl ještě v 90. minutě dorážet do prázdné branky, ale po nedorozumění mu míč z kopačky sebral nepřesným zakončením Michal Kříž

Celtic zakončí svou letošní úspěšnou sezónu již příští týden, když v sobotu 4. června v 16:30 na domácím hřišti přivítá celek Častrova. K dosažení mety 100 vstřelených branek v sezóně třešťským matadorům scházejí pouze dvě přesné trefy. Přijďte je proto podpořit a třeba uvidíte i o nějakou branku více.

Branky: 18. Mach Tadeáš, 76. Vlk Jan – 21., 55., 57. a 87. Lovětínský Dušan, 31. Svoboda František, 35. Novák Jan, 47. Vondrák Michal, 85. Pittner Jakub

Rozhodčí: Sedlák Pavel

ŽK: bez karet

Sestava: Vondruška – Gregor, Hochman, Bartušek S., Svoboda F. – Vonderka, Pittner, Lovětínský D. , Derganz – Novák, Vondrák – střídali hokejově: Kubala, Šmach, Kříž M.