Tři na nikoho

Tři na nikoho

FSC Stará Říše B – TJ Slavoj MGG Třešť B

2 : 6 (1 : 3)

V sobotu 21. května se představila Benfica v rámci 19. kola OP mužů Jihlavska na hřišti rezervy divizní Staré Říše. Utkání těchto dvou týmů jsou tradičně vypjaté. Už se stalo tradicí, že oba celky si vypomáhají hráči z A-týmu. Když tedy trenér Třeště Stanislav Petr, v pátek večer neúspěšně žhavil dráty, aby složil konkurence schopnou 15-tku hráčů, mohli mezi příznivci Slavoje panovat obavy.

Na kvalitním povrchu se po úvodním hvizdu odehrávala hra ve vysokém tempu. Více ze hry měli hosté, přesto to byli domácí, kdo se v 22. minutě zásluhou Zedníčka ujal vedení. Za Benficu srovnával o jedenáct minut později Petr Herkner. Než se diváci i hráči na hřišti stačili vzpamatovat, vyslal jej Jiří Gutwald na další zteč a Petr Hrekner poslal Slavoj do vedení. Úspěšný poločas zakončil dalším únikem, po kterém udělal kličku vystupujícímu Tomkovi v domácí bráně. Ten ho podrazil a hlavní rozhodčí Beneš ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. K němu se postavil Pavel Svoboda, s přehledem proměnil a poslal tak oba týmy do kabin za stavu 3 : 1 pro Třešť.

Do druhé půle přišli oba trenéři se změnami, které ještě oživili hru na hřišti. Jako první se prosadili domácí, když na 3:2 snižoval Štěpnička. To však bylo naposled, kdy obrana Slavoje s matadorem Dušanem Lovětínským v jejím středu a Davidem Vondruškou v bráně kapitulovala. Dvoubrankové vedení vrátil Třešti Jakub Pittner a když v 79. minutě završil hattrick Petr Herkner, hrálo už se prakticky na jednu bránu. Domácí ještě zkoušeli hrozit z protiútoků, ale zatímco obrana hostí se stala nepropustnou zdí, jejich vlastní řady si z rychlými kontry Slavoje nedokázaly poradit. V jedné akci se na brankáře Tomka řítili dokonce hned tři hráči hostí. Gólem, však tato akce neskončila. Když odmítl přidat čtvrtý zářez i Petr Herkner, prosadil se a uzavřel skóre utkání Pavel Svoboda.

Benfica tak splnila povinnost a příští víkend přivítá (oproti původnímu plánu) nečekaně v neděli v předzápase A týmu v 13:30 na domácím hřišti celek Brtnice. 

Branky: 22. Zedníček Martin, 54. Štěpnička Petr – 33., 35. a 79. Herkner Petr, 42. (p.k.) a 85. Svoboda Pavel, 57. Pittner Jakub

Rozhodčí: Beneš Tomáš – Musílek Daniel

ŽK: 1:3

Sestava: Vondruška – Kubala (46. Šimek.), Lovětínský D., Svoboda J., Lupač – Šmach (75. Kříž M.), Pittner, Gutwald (60. Novák), Svoboda P. – Herkner P., Vondrák (46. Herkner J.)