Chodící fotbal

Chodící fotbal

TJ Slavoj MGG Třešť C – Vysočina Petrovice

11 : 2 (4 : 1)

Předposlední domácí duel letošního soutěžního ročníku IV. třídy Pelhřimovska mají za sebou matadoři z třešťského Celticu. V neděli 22. května přivítali na svém „letišti“ mužstvo Petrovic, které po nečekané sobotní výhře Rohozné kleslo na samé dno průběžné tabulky.

Vstup do utkání měl Celtic již tradičně na výbornou. V 9. minutě ho poslal do vedení Pepa Herkner. Stejný hráč se o čtvrthodiny později postaral i o druhou přesnou trefu domácích. Hru Slavoje režírovali ze středu pole především Michal Lovětínský a Pavel Svoboda, kteří si s profesorským přehledem přesnými přihrávkami dělali prakticky co chtěli. V lajnách pak mladé pušky větrali obranu hostí. Buď sami zakončovali, nebo posílali nebezpečné centry do pokutového území. Postupně se prosadili Lukáš Lupač a o šest minut později i Honza Šmach. Hosté hrozili především z rychlých brejků. Po jednom takovém se jim v závěru poločasu podařilo snížit na 4 : 1.

Když ve druhé půli přišla branka na 4 : 2, začínaly mezi fanoušky panovat tiché obavy, aby se nemusel Celtic ještě strachovat o výsledek. Rychle po sobě jdoucí branky Michala Lovětínského a Honzy Nováka, však zbavily Petrovice posledních zbytků odporu a ty už po zbytek utkání kapitulovaly. To byla pozvánka pro domácí, kteří si chodicím fotbalem v kombinaci s rychlými křídelními kontry chodili pro branky jak na běžícím páse. Ještě tři branky přidal Michal Lovětínský a o další dvě se postaral Pavel Svoboda. Na konci utkání tak na světelné tabuli svítilo 11 : 2, v což by v 60. minutě za stavu 4 : 2 jen těžko někdo věřil.

Branky: 63., 76., 85. a 88. Lovětínský Michal, 9. a 25. Herkner Josef, 70. a 90. Svoboda Pavel, 28. Lupač Lukáš, 34. Šmach Jan, 66. Novák Jan – 43. Mádle Aleš, 53. Folejtar Jan

Rozhodčí: Gapko Milan

ŽK: 0:1

Sestava: Jindřich – Růžička, Maryška, Hochman, Fencík – Svoboda P., Lovětínský M., Svoboda F., Vonderka – Janák, Novák – střídali hokejově: Herkner J., Vondrák, Kříž M., Lupač a Šmach