Střelecký prach zvlhnul

Střelecký prach zvlhnul

SK Horní Cerekev B – TJ Slavoj MGG Třešť C

7 : 4 (3 : 3)

Předposlední výjezd na hřiště soupeře v této sezóně čekal na třešťský Celtic v neděli 15. května 2022. V rámci 16. kola IV. třídy Pelhřimovska se jeho hráči představili na hřišti v Horní Cerekvi, kde byla jejich vyzyvatelem rezerva místního SK.

Vstup do utkání vyšel hostujícímu Celticu na výbornou. Už ve 4. minutě se prosadil Šmach a poslal svůj tým do vedení. To ještě po čtvrthodině hry navýšil přesnou trefou Novák a zdálo se, že hosté z Třeště drží otěže utkání pevně ve svých rukou (či spíše nohou). Po půlhodině hry se zranil obránce Celticu Gregor a do dalšího průběhu zápasu už nezasáhl. Následně zvedli domácí fotbalisté hlavu a během pouhých třech minut dokázali vyrovnat hru i skóre. Prakticky vzápětí však hostům vrátil vedení svou druhou přesnou trefou Šmach. Přesto hráči o poločasové přestávce odcházeli do kabin za nerozhodného stavu, neboť pár minut před koncem první půle mířil přesně domácí Kasal.

Po změně stran to byl opět Celtic, kdo strhl vedení na svou stranu. Postaral se o to Michal Lovětínský po z pokutového kopu. Domácí však i potřetí dokázali srovnat. Tentokrát se o to postaral po hodině hry Havelka. V závěrečné půlhodině už asi hráčům Celticu zvlhnul střelecký prach a žádnou další přesnou trefu už nepřidali. Naopak domácí se stále více tlačili před Vondruškovu branku a zásluhou druhé přesné trefy Brady šli v 78. minutě poprvé v utkání do vedení. A když v závěrečné pětiminutovce ještě překonali Vondrušku v brance Celticu Válek a Kůta, připsala si rezerva Horní Cerekve důležité a zasloužené tři body a udržela si průběžnou třetí příčku v tabulce. Na druhý Celtic tak tři kola před koncem soutěže ztrácí už „pouze“ osm bodů.

Branky: 30. a 78. Brada Martin, 33. Martínek Michal, 41. Kasal Jan, 62. Havelka Filip, 87. Válek Ondřej, 90. Kůta Michal – 4. a 35. Šmach Jan, 16. Novák Jan, 57. Lovětínský Michal (p.k.)

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: 2:0

Sestava: Vondruška – Fencík, Bartušek S., Gregor, Růžička – Šmach, Lovětínský M., Svoboda F., Vonderka – Janák, Novák – střídali hokejově: Vrátil, Vondrák, Lovětínský D. jun.