Opět o jedinou branku

Opět o jedinou branku

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj MGG Třešť

3 : 2 (2 : 2)

V neděli 15. května hodinu před polednem se na hřišti v Rantířově představili starší žáci Slavoje s jednoznačným cílem. Navázat na úspěšné vystoupení svých mladších spoluhráčů a odvést si domů alespoň bod a nejlépe všechny tři.

Touhu po vítězství začali naplňovat hned od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího. Běžela teprve první minuta, když se do zakončení dostal Franta. Jeho dobře mířenou střelu k tyči ale dokázal gólman domácích vyrazit. Mladí fotbalisté Rantířova se rozjížděli pomaleji a poprvé zahrozili až ve 20. minutě. Rychlý protiútok zakončoval Málek, ale mířil mimo tři tyče. Co se nepodařilo kapitánovi domácího celku, povedlo se o šest minut později Mikešovi 1:0. Za pouhé tři minuty bylo srovnáno. Franta z pravého křídla pronikl do šestnáctky Rantířova, našel pod sebou volného Štancla a ten se nemýlil. Ještě jednou se dostali domácí do vedení, když si na dlouhý míč za obranu naběhl Mikeš a kolem Daňka podruhé poslal svůj tým do vedení. To však mělo jepičí život, protože jen o minutu později srovnal rovněž svou druhou brankou v utkání Štancl. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu oba celky nastupovaly se snahou strhnout vedení na svou stranu. První větší příležitost k tomu měli hosté. Přímý volný kop Novotného z vlastní polovina hřiště našel na hrotu Štancla, ten se uvolnil, ale zakončoval nad soupeřovu branku. V 63. minutě podnikli domácí rychlý protiůtok po pravém křídle a následný centr s notnou dávkou štěstí protlačil do sítě Karpstein. Hosté z Třeště se ale nevzdávali. Bohužel se při jednom souboji v pokutovém území zranil Štancl a musel odstoupit. Čas na vyrovnání se povážlivě krátil a hostům docházely síly. Především pětici mladších žáků, kteří po svém utkání ještě vypomáhali svým starším spoluhráčům. Družstvo Rantířova na tom bylo podobně. Žádné další branky už se tak pět desítek diváků nedočkalo, a domácí uhájili těsné vítězství 3:2.

Branky: 26. a 32. Mikeš Patrik, 63. Karpstein Jonáš – 29. a 33. Štancl Dominik

Rozhodčí: Kříž Jan

ŽK: 0:1

Sestava: Daněk – Žádný, Melichar, Novotný, Le – Gregorová, Červený, Franta, Sova – Košťál, Štancl – střídali hokejově: Kříž, Rodek, Nosek, Pokorný