Tak jsme... druzí

Tak jsme… druzí

TJ Slavoj MGG Třešť B – TJ Sokol Jamné

2 : 5 (1 : 2)

Poté, co minulý víkend obhájila třešťská Benfica první příčku na hřišti v Bedřichově (psali jsme zde), utkali se o první místo znovu. Tentokrát s celkem Jamného, který v sobotu 14. května v 16:30 přivítali na domácím hřišti. Den před zápasem B-tým vynechal tradiční páteční trénink a oslavil se svým trenérem kulaté narozeniny.

Možná díky tomu a možná z jiných důvodů byl úvod do utkání pro domácí naprostou tragédií. Střed hřiště prakticky neexistoval. Kombinace vázla a chyby se kupily ze všech stran. Branka, kterou domácí obdrželi z jediné střely hostujícího celku v prvních pětadvaceti minutách, byla další kapkou ledové sprchy, která pro Slavoj a jeho příznivce přišla. Zranění Císaře, který odkulhal ze hřiště už v 10. minutě bylo jen dalším hřebíčkem do rakve domácích ambicí. Přesto všechno se dokázali hráči Benfici postupně zvedat. Kvalita hry se sice moc nezvedla, ale Třešť se alespoň dostávala do šancí. Když hned ze své první příležitosti skóroval Herkner, zdálo se, že mají domácí ještě naději zápas zvládnout. Odpověď hostí v podobě pokutového kopu do šatny, jenž s ledovým klidem proměnil Vrhaník, však domácí opět vrátila do reality.

Hned úvod druhé půle přinesl další hořké sousto a navýšení náskoku Jamného na 3 : 1. Slavoj se snažil zápas otočit i s pomocí střídání, ale byli to především hosté, kdo navyšoval skóre. Nejprve se prosadil Vomela a poté završil hattrick Tlačbaba. S přibývajícím časem hosté stále více rezignovali na útočné snahy a spoléhali spíše na rychlé brejky. Na hřišti to čím dál více jiskřilo a množily se fauly, které hlavní rozhodčí Kalaš musel ocenit žlutou kartou. Tohoto ocenění se hned dvakrát během sedmi minut dočkal obránce Jamného Kubín a hosté tak šli v 77. minutě do oslabení a po zbytek zápasu operovali především na vlastní polovině. Slavoj se však i přes stále rostoucí tlak zmohl pouze ke snížení na 2:5, když halfvolejem vymetl pavučinu v horním rohu brány Šebesta. Benfica tak přepustila Jamnému první příčku v tabulce a ve zbytku sezóny bude čekat se ztrátou jednoho bodu na jeho případné zaváhání.

Branky: 40. Herkner Petr, 86. Šebesta Jakub – 5., 49. a 57. Tlačbaba Zbyněk, 44. Varhaník Lukáš (pen.), 52. Vomela Filip

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Mlsna Jiří, Vrána David.

ŽK: 2:2

ČK: 0:1

Sestava: Kousal – Lašan, Kubala, Svoboda J., Lupač (52. Vondruška) – Šmach (56. Šebesta), Gutwald, Pittner, Herkner – Císař (10. Novák), Vondrák (56. Kříž M.)