Branka ala Patrik Schick

Branka ala Patrik Schick

TJ Slavoj MGG Třešť C – TJ Sokol Mnich

8 : 2 (4 : 0)

Potřetí v jarní části sezóny se třešťský Celtik představil svým fanouškům. V neděli 8. května 2022 na domácím hřišti přivítal mužstvo Sokola Mnich. Mnich je malá obec se čtyřmi stovkami obyvatel, ležící 8 kilometrů západně od Kamenice nad Lipou, téměř na hranicích Jihočeského Kraje. Tým Mnichu je vždy nepříjemný a houževnatý soupeř, ale tentokrát jeho hráči narazili na Celtik, vyztužený několika hráči z vyšší třídy. Na herním projevu to bylo znát a hosté neměli na přijatelný výsledek žádnou šanci.

První tři zápisy do změny skóre dokonale režíroval skvělý Michal Lovětínský. Nejprve ve 14. minutě prostrčil míč uličkou Martinu Marešovi, který nezaváhal. Pak vysunul rychlonohého Kubu Šimka, a ten svůj sólový nájezd také proměnil. Nakonec si Michal nechal lahůdku pro sebe, když podle receptu Patrika Schicka přehodil táhlou střelou z půlícího kruhu brankáře hostí, který na precizní lob nedosáhl. Skóre poločasu uzavřel Dušan Lovětínský junior, který se nejprve několikrát tvrdými ranami zastřeloval, aby uspěl až ve 45. minutě po přesné přihrávce koho jiného, než strejdy Michala. Michal Lovětínský tak první půli zakončil s bilancí 1+3.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako první. Tlak domácích nepolevoval a vyústil v několik neproměněných šancí, tu největší si sám vypracoval Dušan Lovětínský st., když z poloviny hřiště s lehkostí sobě vlastní obešel několik protihráčů, až se ocitl sám před gólmanem a pak…ještě že máme v Třešti vysoké ochranné sítě. Střeleckou smůlu ve druhém poločase protrhl a ž v 66. minutě Pepa Herkner, a o více než deset minut později se po několika neúspěšných pokusech prosadil i Honza Novák. Prakticky vzápětí se hostům podařilo potupnou porážku korigovat dvěma přesnými trefami. V úplném závěru se ještě za Celtik prosadil Marek Vonderka a účet zápasu zkompletoval, po nádherné individuální akci, podobné té z úvodu druhé půle, Dušan Lovětínský st

O výsledku svižného zápasu bylo rozhodnuto prakticky hned s prvním hvizdem rozhodčího Reicha do píšťalky, ale uvidíme jak se bude Celtiku dařit příští zápas venku, kdy zajíždí na hřiště třetího celku tabulky, ambiciózní Horní Cerekve B, která se bude snažit obzvlášť na domácím trávníku získat všechny body.

Branky: 14. Mareš Martin, 34. Šimek Jakub, 35. Lovětínský Michal, 45. Lovětínský Dušan jun., 66. Herkner Josef, 78. Novák Jan, 86. Vonderka Marek, 89. Lovětínský Dušan st. – 79. Voda Miroslav, 81. Houser Antonín

Rozhodčí: Reich Milan – Reich Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Vondruška – Růžička, Svoboda F., Bartušek S., Fencík – Šimek, Lovětínský M., Lovětínský D. st., Mareš, Herkner J. – Janák – střídali hokejově: Novák, Kříž, Vonderka a Lovětínský D. jun.