Souboj rezerv - respekt již před začátkem

Souboj rezerv – respekt již před začátkem

TJ Sokol Bedřichov B – TJ Slavoj MGG Třešť B

1 : 5 (0 : 3)

Souboj druhého s prvním týmem tabulky OP Jihlavska byl v rámci 17. kola k vidění v neděli 8. května 2022 na hřišti Na točně v jihlavské městské části Bedřichov. V přímém souboji o postup do I.B třídy se proti domácímu rezervnímu týmu představila rezerva třešťského Slavoje.

„Těsně před začátkem utkání nám soupeř dokázal, že má z našeho mužstva respekt, když přišel pomezní rozhodčí s žádostí, jestli bychom nemohli soupeři ukázat soupisku našeho A-týmu, který měl volno a tudíž mohl doplnit naše řady v tak důležitém zápase o první místo.“ vysvětloval opožděný začátek utkání hráč Slavoje Kubala. Po úvodním hvizdu pak neuběhlo ani 10 minut a Třešť šla do dvoubrankového vedení. Nejprve si odražený míč za hranicí 16-tky našel Gutwald a levačkou zakončil ke vzdálenější tyči. Poté našel Pavel Svoboda přízemním centrem Petra Herknera, který v akrobatické pozici navýšil vedení hostí. Účet prvního poločasu pak uzavřeli hosté v 27. minutě. To když Kubát našel milimetrovým pasem Gutwalda, který posunul na Císaře. Ten prokličkoval obranou a s kapkou štěstí míč skončil za zády domácího brankáře Bartoně. Zkušený Kousal v brance Slavoje byl v první půli prakticky bez práce, protože se hrálo skoro pořád na domácí polovině hřiště.

Do druhé půle hosté trochu prokrvili sestavu. Bohužel efekt byl spíš opačný a vlažný vstup pomohl domácím ke snížení na 3:1, když se po standardní situaci prosadil hlavou Novák. V 56. minutě přišlápl domácí obránce Tauschovi v pokutovém území nohu a hlavní rozhodčí Liška nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Pavel Svoboda a s přehledem navýšil vedení svého týmu, když brankáře poslal na opačnou stranu. Příležitosti prosadit se v dresu Benficy měl i Štěpán Rod. První dvě se však neujaly. Napotřetí se však na stabilního hráče A týmu usmálo štěstí po přihrávce z pravé strany od Šmacha. Zbytek utkání už si hostující hráči pohlídali a odváží si tak cenné 3 body. Příští víkend přivítají na domácím hřišti dalšího z aspirantů a přímých konkurentů v boji o první příčku Jamné. Konkrétně pak v sobotu 14. května v 16:30.

Branky: 48. Novák Filip – 7. Gutwald Jiří, 10. Herkner Petr, 27. Císař Petr, 57. Svoboda Pavel (p.k.), 87. Rod Štěpán

Rozhodčí: Liška Zbyněk – Kadlec Michal, Vokurka Šimon

ŽK: bez karet

Sestava: Kousal – Tausch, Kubát, Svoboda J., Lupač – Herkner P. (46. Rod), Vrátil (46. Šmach), Pittner, Gutwald, Svoboda P. (75. Kubala) – Císař (69. Vondrák)