Junior přihlížel hattricku

Junior přihlížel hattricku

SK Rohozná – TJ Slavoj MGG Třešť C

0 : 5 (0 : 2)

Před týdnem matadoři z třešťského Celticu na svém hřišti podlehli suverénním lídrům průběžné tabulky IV. třídy Pelhřimovska. Tuto sobotu 30. dubna pro změnu zajížděli na hřiště celku z opačného pólu tabulky. V pouhých 12 kilometrů vzdálené Rohozné se po dvouzápasové pauze vynucené zraněním vrátil do branky Celticu zkušený Jindřich Jindřich a vzhledem k současně hranému utkání Béčka se na lavičku náhradníků posadili mladíci z dorostu.

Už v 10 minutě nařídil hlavní rozhodčí Burza pokutový kop ve prospěch hostujícího celku. Míč si postavil zkušený Dušan Lovětínský a bezpečně penaltu proměnil. Na druhou branku si zhruba padesátka diváku musela počkat do 22. minuty, kdy se v bílozeleném dresu Celticu prosadil mladičký Matěj Černoch. V dalším průběhu první půle sice byli i nadále lepší hosté z Třeště, ale střelecky prosadit už se nedokázali.

Druhý poločas otevřela, stejně jako ten první, přesná trefa Dušana Lovětínského. A když se po více než hodině hry prosadil Honza Janák, který se k fotbalu vrátil po téměř dvouleté pauze, bylo o výsledku rozhodnuto. Rovněž ve zbytku druhého poločasu si hosté vytvořili řadu brankových příležitostí, ale prosadili se už pouze jednou. Pět minut před koncem dovršil hattrick Dušan Lovětínský.

Zajímavostí tohoto klání bylo, že na všechny tři přesné trefy Dušana Lovětínského přihlížel z těsné blízkosti jeho syn Dušan Lovětínský junior, jenž jako dorostenec neváhal doplnit sestavu Celticu pro toto utkání. V stejném týmu tak k soutěžnímu utkání nastoupili otec se synem. 

Tímto vítězstvím si Celtic pojistil druhou příčku v tabulce, když na třetí Vyskytnou už má jedenácti bodový náskok.

Branky: 10.(p.k.), 53. a 86. Lovětínský Dušan, 22. Černoch Matěj, 67. Janák Jan

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: 2:0

Sestava: Jindřich – Růžička, Maryška , Bartušek S., Gregor – Svoboda F., Lovětínský D., Hochman, Derganz – Novák, Janák – střídali hokejově: Bartušek R., Vonderka, Černoch, Němeček, Lovětínský D. ml.