Ve fotbale často rozhodují individuální chyby

Ve fotbale často rozhodují individuální chyby

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

3 : 2 (1 : 0)

V neděli 24. dubna bylo na hřišti v Třešti opravdu rušno. Sotva své soutěžní utkání dohráli starší žáci, už se na hrací ploše chystali ke svému duelu také jejich mladší spoluhráči. Rozcvička se ale netýkala několika hráčů obou týmů a to jednoduše proto, že rozcvičení už byli. Nastoupili totiž jako střídající hráči do utkání svých starších spoluhráčů. V dresu domácího Slavoje to byla čtveřice Kříž, Rodek, Žádný a Červený.

První poločas začal od obou týmů opatrně. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale výraznější brankovou příležitost si žádný celek v úvodní dvacetiminutovce nevypracoval. Až ve 21. minutě pronikl do soupeřova pokutového území Filip Žádný, byl podražen a hlavnímu rozhodčímu nezbylo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu. Míč si proti všem zvyklostem postavil sám faulovaný a nekompromisní střelou pod víko nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Mladí fotbalisté hostujícího Slovanu mohli srovnat hned o minutu později, ale Vojta Kříž v brance Slavoje byl proti. Stejně jako o několik minut později, kdy dokázal střelu hostujícího hráče konečky prstů vytlačit mimo tři tyče. Do kabin tak tak odcházeli o gól spokojenější Slavojáci.

Pár minut po změně stran dostali domácí fotbalisté výhodu rohového kopu. Na centrovaný míč Filipa Žádného od rohového praporku si na zadní tyči vyskočil Jakub Dušek a hlavou jej poslal do protipohybu gólmana. Míč se odrazil od vzdálenější tyčky a putoval za brankovou čáru, což musel potvrdit až pomezní rozhodčí 2:0. Dvougólový náskok vydržel domácímu celku pouhých pět minut. Nejprve kapitán hostujícího Slovanu Kořenský vystihl rozehrávku domácího gólmana a pohotově snížil a o dvě minuty později stejný hráč využil dávání si přednosti stopéra s brankářem a srovnal vývoj utkání. A mohlo být ještě hůř. V 50. minutě se snadno nechal obrat o míč Adam Červený, ale Kořenskému v dosažení hattricku zabránila tyčka domácí branky. A když se stejná tyčka rozezněla i tři minuty před koncem po závaru před brankou Slavoje, zdálo se, že se oba týmy rozejdou smírně. Těsně před závěrečným hvizdem hlavního rozhodčího však chyboval i gólman hostí. Mladičký Bobo Vasilev vystihl brankářovu rozehrávku a přesnou střelou zařídil pro domácí tři body.

Branky: 21. Žádný Filip (p.k.), 39. Dušek Jakub, 68. Vasilev Blagoy Vasilev – 44. a 46. Kořenský Vojtěch

Rozhodčí: Holub Radim

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Polák, Rodek, Lhotka – Šalanda, Žádný, Červený, Šimek – Dušek – střídali hokejově: Hink, Šprincl, Hynk, Vasilev, Poledna, Biskup