Fotbal umí být i krutý

Fotbal umí být i krutý

AFC Humpolec B – TJ Slavoj MGG Třešť

5 : 1 (3 : 1)

Podruhé za sebou na hřiště soupeře zajížděl A-tým mužů Slavoje. Před týdnem jeho hráči neuspěli na hřišti v Košeticích. Reparát mohli složit v sobotu 23. dubna 2022, kdy se v další kole I.A třídy sk. A představili na zrekonstruovaném hřišti s umělým povrchem v Humpolci.  

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Kopřivy se hrál rychlý a zajímavý fotbal. O úvodní branku se postaral už v 6. minutě domácí Kříženecký. Z levého křídla poslal svou slabší nohou tzv. opěrkou centrovaný míč před branku a ten se zakroutil přesně za zadní tyčku hostující branky. Třešť odpověděla jen o pár minut později. Lovětínský poslal dlouhý pas na nabíhajícího Šimka, který se z pravého křídla řítil sám na gólmana a svůj unik zakončil přesně. Vzápětí si domácí vzali vedení zpět, když se poprvé v utkání prosadil Paťha. Necelých deset minut před přestávkou předvedli domácí pěknou kombinační akci na jejímž konci byl opět Kříženecký, který ač tísněn stopérem Slavoje  dokázal z blízkosti nadvakrát protlačit míč za Daňkova záda. Mladičký gólman dorostu Slavoje potřetí v řadě zaskakuje za zraněného Pokorného.

Do druhého poločasu udělal trenér Slavoje Derganz dvě vynucené změny v sestavě i v rozestavení a hosté se do svého soupeře pořádně „zakousli“. Na dlouhých dvacet minut své soupeře zatlačili na obrannou polovinu a vytvořili si řadu brankových příležitostí. Na brankáři Krupičkovi si postupně vylámali zuby ve stoprocentních šancích Šimek, dvakrát Rod a opět Šimek. Po více než hodině hry dostali domácí výhodu přímého kopu od půlící čáry. Centrovaný míč na zadní tyči vrátil hlavou před branku Slavoje Kříženecký a Paťha jej uklidil do odkryté branky. Jen o pár minut později mohl korigovat Fencík. Na hranici pokutového území přímo proti brance dostal dostatek prostoru a času si přihrávku od spoluhráče připravit, zamířit a přesně vystřelit. Bohužel to poslední se nepovedlo a jeho pokus letěl vysoko nad. Definitivní tečku za utkáním udělal pět minut před koncem Maršík, když využil obrovské chyby hostujícího obránce v rozehrávce.

Vedoucí mužstva AFC Humpolec Imrich Brdečka k utkání:

„Dneska to bylo vyrovnané utkání, Třešť si rozhodně dneska nezasloužila prohrát a už vůbec ne takovým rozdílem, fotbal umí být i krutý“

Branky: 6. a 36. Kříženecký Daniel, 13. a 67. Paťha Jakub, 86. Maršík Dominik – 9. Šimek Jakub

Rozhodčí: Kopřiva Miroslav – Beseda Petr, Fabeš Roman

ŽK: 0:1

Sestava: Daněk – Tausch, Šimák, Lovětínský D. (46. Novotný A.), Kubát – Krejčí (46. Jonák), Mareš (76. Červený) – Ivan, Fencík (84. Černoch), Šimek – Rod Š.