Zlepšený výkon po přestávce zachránil Velikonoce

Zlepšený výkon po přestávce zachránil Velikonoce

TJ Slavoj MGG Třešť C – TJ Sokol Vyskytná

4 : 3 (1 : 2)

O velikonoční neděli, na jaře poprvé na domácím trávníku se chtěli hráči Celtiku předvést v co nejlepším světle. Po vítězství minulý víkend v Červené Řečici měli sebevědomí na rozdávání a věřili, že fanoušky potěší bohatou pomlázkou v síti soupeře. Cesta k vítězství ale zdaleka nebyla tak snadná.

Že se fotbal v chůzi nedá hrát ani v pralesní lize, připomněli domácím borcům hráči Vyskytné. Od první minuty běhali, nabízeli se, což nepohyblivým domácím očividně nesedělo. Z této snahy také vstřelil Milan Horák první dva góly do domácí branky, kterou strážil za zraněného Jindřicha David Vondruška a počínal si víc než dobře, když důrazným soupeřům zmařil nejeden nájezd. V první šanci domácích, a je třeba dodat, že stoprocentní gólové, se ocitl nejzkušenější hráč domácích, Michal Lovětínský, ale ve snaze gólmana hostí přechytračit přechytračil sám sebe a neproměnil. Své zaváhání si naštěstí vynahradil krátce poté a po hezké kombinaci s Pavlem Svobodou snížil na poločasových 1:2. 

V kabině si domácí sice všechno vyříkali, ale hned ve 46. minutě opět skórovali hosté, trefil se Martin Smrčka. Naštěstí hned o dvě minuty později se dostal na hranici vápna soupeře k míči opět Michal Lovětínský a přesnou střelou k tyči podruhé snížil. Byl to klíčový okamžik zápasu, protože od té chvíle se hosté začali z hřiště vytrácet a otěže zápasu převzal Celtik. Narůstající převahu vyjádřil i gólově, když nejprve střelu Pavla Svobody dorazil do sítě Honza Novák, a pak si schoval na závěr fotbalovou lahůdku Standa Bartušek, když se nádherně položil do polovysokého centru a nechytatelným „volejem“ nedal brankáři hostí šanci, čímž strhl vítězství v zápase na stranu domácích.

Vítězství jistě zasloužené, i když vydřené a nelehké, ale proti zkušenějšímu soupeři by se podobný obrat nemusel podařit. A ten se k nám chystá už příští týden – vedoucí tým tabulky, FKM Pelhřimov C. A všichni hráči Celtiku by mančaftu z Pejru moc rádi vrátili podzimní porážku.

Branky: 24. a 48. Lovětínský Michal, 54. Novák Jan, 63. Bartušek Stanislav – 6. a 23. Horák Milan, 46. Smrčka Martin

Rozhodčí: Svítil Jaroslav

ŽK: 0:1

Sestava: Vondruška – Růžička, Bartušek S., Lovětínský D., Veselý – Herkner J., Hochman, Lovětínský M., Svoboda F., Svoboda P. – Bartušek R. – střídali hokejově: Janák, Kubala, Lupač, Novák, Kříž M., Vonderka