Venku nám to zatím nejde

Venku nám to zatím nejde

Sokol Košetice – TJ Slavoj MGG Třešť

3 : 0 (1 : 0)

Podruhé v tomto kalendářním roce zajížděl A-tým mužů třešťského Slavoje na hřiště svého soupeře. Na bílou sobotu 16. dubna 2022 se jeho hráči představili v Košeticích. Fotbalisté místního Sokola jsou v průběžné tabulce I. A třídy skupina A na druhém místě, a tak je rozhodně nečekal lehký úkol.

Malé hřiště s nerovným povrchem a velmi silný vítr fotbalu nepřály, a proto pohledných akcí bylo jako šafránu. Více než stovka přihlížejících diváků tak sledovala množství soubojů a nepřesností na obou stranách. Do první příležitosti se dostali domácí. V 9. minutě obrana Slavoje nedokázala zachytit průnikovou přihrávku, z pravé strany se tak sám na gólmana Slavoje řítil Bumbálek a křížnou přízemní střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. Mladý brankář hostí Daněk se zaskvěl po půlhodině hry, kdy po závaru před svou brankou dokázal míč vyškrábnout z podbřevna a poté skrýt ve své náruči. O pár minut později po rohovém kopu Fencíka se dostal k zakončení Kubát, ale jeho pokus hlavou se mezi tři tyče nevešel. V závěrečné pětiminutovce první půle domácí nevyužili chybu hostí při malé domů. Na druhé straně pak Mareš pouze protáhl Jíšu v brance Košetic.

Druhý poločas začali aktivněji fotbalisté hostujícího Slavoje, ale výraznější brankovou příležitost si nevytvořili. Naopak domácí v 58. minutě využili výhodu rohového kopu a po důrazu v pokutovém území se podruhé v utkání prosadil Bumbálek. Dvacet minut před koncem se do dobré příležitosti dostal střídající Šimek, ale míč za záda domácího gólmana nedostal. Následoval rychlý protiútok, který zakončil přesnou trefou rovněž střídající Sládok. Ve zbývající čtvrthodince si ještě oba týmy vytvořili po jedné příležitosti. Tu hostující zakončil střelou nad soupeřovu branku Šimek a domácího útočníka Štyxe dokázal vychytat gólman Daněk. Ani v druhém letošním venkovním utkání, tak fotbalisté Slavoje nebodovali, ba co víc ani nevstřelili branku.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska byli domácí nad naše síly. Na nerovném terénu a za velmi silného větru se příliš fotbal hrát nedal. Bylo to hlavně o soubojích a důrazu. V obou těchto věcech nás domácí předčili a po zásluze si připsali tři body. Věřím, že za týden v Humpolci podáme lepší výkon a nějaký ten bodík si domů odvezeme.“

Branky: 9. a 58. Bumbálek Jan, 71. Sládok Ondřej

Rozhodčí: Niederle Zdeněk – Šrámek Zdeněk, Šíma Nikolas

ŽK: 1:2

Sestava: Daněk – Tausch, Šimák, Lovětínský, Kubát – Krejčí (46. Šimek), Budíček – Ivan (71. Červený), Fencík (71. Jonák), Mareš – Rod