Na poslední chvíli

Na poslední chvíli

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj MGG Třešť B

2 : 2 (1 : 1)

V sobotu 16. dubna se představila Třešťská Benfica v rámci 14. kola OP Jihlavska na hřišti v Rantířově. Ještě před utkáním bylo jasné, že dnes to nebudou mít hráči Slavoje lehké. Při pohledu na domácí sestavu, jejíž věkový průměr byl 22 let a terén, který kombinačnímu fotbalu dvakrát nepřál, byl scénář zápasu předem jasný. Boj o střed hřiště.

V úvodu se podařilo hráčům Slavoje domácí tým trochu zaskočit a dostat se několikrát pomocí míčů za obranu k zajímavým příležitostem. Po jedné takové byl ve vápně sražen Herkner a hlavní rozhodčí Gavallér nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Ten s přehledem Pavel Svoboda proměnil a hosté tak šli již ve 4 minutě do vedení. Podobnou příležitost však dostali i domácí, když na druhé straně nejprve ve vápně čistě zpomalil útočícího hráče Rantířova Kubala. Následně šel však do skluzu, ve snaze odkopnout míč zasáhl i nohy a i tentokrát rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. Na ten si sice Kousal v hostující bráně sáhl, ale střela Chudoby přesto skončila za jeho zády. Velkou příležitost k obnovení vedení pro Slavoj měl v 26. minutě Vondruška, který měl po centru Pavla Svobody před sebou odkrytou branku. I díky přizvednutí domácího obránce však z bezprostřední blízkosti mířil hlavou nad svatyni Rantířova. Hra se poté podle předpovědí odehrávala především ve středu hřiště a byla propletená řadou osobních soubojů a ztrát na obou stranách. Přesto se hned několikrát oba celky dostaly na rychlou zteč po míči za obranu. Oba brankáři však již míč za svá záda nepustili.

Druhá půle začala stejně jako ta první skončila. Boj o střed hřiště a řada osobních soubojů. Řada přerušení po nedovolených zákrocích a celkové kouskování způsobovalo, že ani jeden z týmu si nedokázal vytvořit tlak. Velkou šanci domácích přečkala obrana Slavoje v čele s Kousalem v 55. minutě, když se jim podařilo odvrátit sérii asi 5 střel v řadě. Podobné štěstí se jich ale nedrželo o 11 minut později. První dalekonosnou střelu mířící do pravého horního rohu svojí branky ještě Kousal vytáhl na tyč. Pro dorážku Jiránka už však zůstala brána prázdná a ani bránící hráč mu nedokázal zabránit ve vstřelení branky, která strhla vedení na domácí stranu. S tím jak se blížil konec utkání Slavoj dost zjednodušil hru a hrál stále více vabank. Rovněž narůstala frustrace a přibývalo ostřejších zákroků, které přinesly do řad obou týmu i žluté karty. V 90. minutě přišel ostrý faul v blízkosti vápna na pronikajícího Lupače, který už se řítil tváří tvář Böhmovi v domácí bráně. Hostující hráči se marně dožadovali červené karty. Už před rozehráním rozhodčí oba týmy upozorňoval, že se jedná o poslední akci zápasu. Přímou střelu Pavla Svobody prodloužená zeď ještě vyrazila. Na dorážku však ale byla ona i domácí brankář krátcí. Oba týmy se tak rozešli smírně za stavu 2:2.

Branky: 15. Chudoba Martin (pen.), 66. Jiránek Petr – 4. (pen.) a 90. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Gavallér Filip – Másílko Bronislav, Bílý Tomáš.

ŽK: 2:2

Sestava: Kousal – Lašan, Svoboda J., Gregor, Kubala (75. Kříž M.) – Lupač, Křiž J. (46. Veverka), Pittner, Šmach – Svoboda P., Herkner P. (23. Vondruška)

 

Pokutový kop Pavel Svoboda (0 : 1)

Přímý volný kop a následná dorážka Pavel Svoboda (2 : 2)