Dorost zvládl, co se Áčku nepovedlo

Dorost zvládl, co se Áčku nepovedlo

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj MGG Třešť

1 : 4 (0 : 1)

Pouhý týden po A-týmu mužů absolvovali cestu do Kamenice nad Lipou také dorostenci třešťského Slavoje. V dalším kole I. třídy dorostu skupina A se tak v neděli 10. dubna 2022 na stejném hřišti představili náhradníci Áčka brankář Daněk a hráči Jonák, Novotný a Červený, který dokonce odehrál druhý poločas prvně jmenovaného duelu A-týmu. 

Úvod utkání nebyl pro přihlížející fanoušky příliš atraktivní. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale bez jakéhokoliv ohrožení branky. Hrálo se pouze mezi pokutovými územími. Přibližně po čtvrthodince hry to byli domácí hráči, kdo se jako první dostal do brankových příležitostí. Proti byl ale hostující brankář Daněk, který své spoluhráče podržel. A tak se ve 41. minutě z první trefy radoval tým Slavoje. Míč putoval po ose Lovětínský – Jelínek – Černoch – Červený a posledně jmenovaný svou velkou šanci využil 0:1. Zbytek prvního poločasu už toho více nenabídl a do kabin tak odcházeli spokojenější hosté z Třeště.

Do druhé půle vstoupili lépe hráči Slavoje. Červený získal u postranní čáry míč, přihrál ho pod sebe nabíhajícímu Černochovi, který si v pokutovém území domácích dal dotek navíc a uklidil jej do sítě 0:2. Od této chvíle drželi míč na kopačkách převážně mladí fotbalisté Slavoje a vytvářeli si další brankové příležitosti. Radovali se však až v 65. minutě. Němeček našel krásnou průnikovou přihrávkou z poloviny hřiště Krafku, který běžel sám na domácího brankáře a po kličce zakončil do prázdné brány 0:3. O pět minut později svítilo na světelné tabuli už 0:4. Kříž našel dlouhým autem Krafku, který prodloužil na Červeného a ten opět přihrávkou pod sebe našel Černocha, kterému stačilo pouze trefit odkrytou branku. Vzápětí ale přišel trest za nekoncentrovanost. Propadnutý míč za obranou dostihl jako první domácí hráč poslal střílený centr do vápna, kde se opět orientovali lépe domácí a pohotový Dedera snížil na 1:4. Závěrečná patnáctiminutovka už žádnou branku nepřinesla a Třešť tak vyloupila Kamenici nad Lipou krásným výsledkem 1:4.

trenér Adam Pokorný k utkání:

„Mohli jsme mít lepší vstup do utkání. Ze začátku se hrál opatrný fotbal a díky skvělým zákrokům Daňka jsme neprohrávali. Využili jsme většinu šancí, které jsme si vytvořili. Hodně se nám daří využívat rychlé kraje, které nám chystají kvalitní míče do vápna, kde jsme většinou ve větším počtu než soupeř. Kluky opět chválím za předvedený výkon a koncovku.“

Branky: 72. Dedera Lukáš – 48. a 71. Černoch Matěj, 41. Červený Jaroslav, 65. Krafka Kurt, 71. Černoch Matěj

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

ŽK: bez karet

Sestava: Daněk (78. Kousal) – Kříž L., Novotný, Lovětínský, Němeček – Červený, Jonák, Jelínek, Komín (71. Jirák), Černoch – Krafka