Herkner a Svoboda, noční můry Kněžic

Herkner a Svoboda, noční můry Kněžic

TJ Slavoj MGG Třešť B – TJ Sokol Kněžice

9 : 1 (6 : 1)

V sobotu 09. dubna 2022 si odbylo letošní soutěžní premiéru B-mužstvo mužů Slavoje. V úvodním jarním kole přivítalo v rámci OP Jihlavska na svém „letišti“ souseda v průběžné tabulce soutěže celek Sokola Kněžice.

Již od prvních minut se ukázalo, že hostujícímu týmu budou dělat problémy především rychlonohý Petr Herkner a Pavel Svoboda. Prvně jmenovaný si v úvodních minutách vytvořil hned několik brankových příležitostí. Brankou však žádná neskončila. To se povedlo až ve 12. minutě a Slavoj se tak ujal vedení. Neuběhla ani čtvrthodinka a Petr Herkner navýšil vedení na 2:0. Pak přišel čas pro Pavla Svobodu. Po půlhodině hry byla po faulu bránícího hráče hostí v pokutovém území nařízena penalta, kterou s ledovým klidem Svoboda proměnil. Vzápětí se dostali ke slovu hosté. Vyběhnuvší gólman Kousal vyklidil bránu a zabránil tak přímé střele, hráč Sokola se však s míčem otočil a vyslal střílený centr, který si, ve snaze odvrátit míč, nešťastně srazil do vlastní brány Gregor. Uběhly jen 2 minuty od penaltového kopu a skóre se měnilo potřetí, opět díky kopačkám Pavla Svobody. Ten samý hráč pak ve 40. minutě završil svůj hattrick. Herkner se nechtěl nechat zahanbit a tak o 2 minuty později i on zkompletoval svůj hattrick. Do kabin se tak odcházelo za stavu 6:1 pro domácí.

Do druhé půle vstoupili domácí v podobném tempu jako do začátku. Už v 54. minutě to byl tak opět Herkner, kdo přinesl změnu ve skóre. Poté i díky střídáním přišlo trochu uklidnění a brankostroj domácích se na chvíli zastavil. Hosté více méně rezignovali na útočné snahy a zatáhli se na vlastní polovinu. Slavoj se stále snažil překonat jejich obranný val a občas se mu to i podařilo. Na navýšení skóre si však fanoušci domácího celku museli počkat. Až v 72. minutě zvyšoval po centru Lupače na 8:1 Císař. Stejní hráči si gólovou situaci ještě zopakovali a v 86. minutě svítilo na světelné tabuli 9:1. Vstřelit desátou branku v utkání znamená v interním „pokutníčku“ Benfici nemalou investici, kterou asi nikdo nechtěl obětovat, a tak se desítky zhruba sedmdesátka diváků nedočkala. 

Branky: 12., 26., 42. a 54. Herkner Petr, 34. (p.k.), 36. a 40. Svoboda Pavel, 72. a 86. Císař Petr – 35. Gregor Jiří (vl.)

Rozhodčí: Šlejtr Jiří – Gavallér Filip, Nováček Jakub

ŽK: bez karet

Sestava: Kousal – Kubala, Gregor (60. Kříž J.), Svoboda J., Lupač – Šmach (46. Veverka), Pittner, Svoboda P., Vondrák (54. Kříž M.) – Herkner P. (65. Novák), Císař