Dorost navázal na Áčko

Dorost navázal na Áčko

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Ježek Rantířov

4 : 1 (1 : 0)

Svou jarní část sezóny už zahájili rovněž dorostenci Slavoje. V rámci I. třídy dorostu skupiny A přivítali v sobotu 2. dubna 2022 od 10:00 hod. na domácím hřišti s umělou trávou III. generace celek Rantířova. A letošní premiéra to byla vydařená. Stejně jako před týdnem A-tým mužů i dorost si na naší umělce připsal první jarní tři body.

Vstup do utkání hráčům Slavoje vyšel. Už v 5. minutě se domácí fotbalisté dostali do úvodní brankové příležitosti. Kříž vyhrál hlavičkový souboj u postranní čáry, získal i odražený míč a poslal jej Červenému do křídla. Hbitý záložník následně předložil přesnou „finálovku“ Krafkovi, ale hostující brankář dokázal jeho pokus vyrazit do bezpečí. Hned v 8. minutě mohl hrotový útočník Krafka složit reparát. Přímo na hlavu mu posadil míč Jonák, bohužel Krafka ale nedal do míče razanci, takže si s ní brankář Rantířova opět poradil. V 9. minutě už se Slavojáci radovali. Kříž zatáhl míč podél postranní čáry až do pokutovému území hostí a tvrdou střelou propálil brankáře Rantířova 1:0. Po vedoucí brance se snažili domácí náskok navýšit, ale buď přišla zbytečná ztráta míče, nebo dobře zasáhl brankář hostí. Do kabin tak o poločasové přestávce odcházeli o gól spokojenější hráči Slavoje.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji domácí a vyplatilo se. Ve 48. minutě se měnilo skóre na světelné tabuli podruhé a opět ve prospěch hráčů Slavoje. To když si našel Červený propadnutý míč, nahrál pod sebe Jonákovi. který jej uklidil do odkryté brány. Poté se hra uklidnila a Slavoj držel míč na kopačkách. Skóre se měnilo až v 76. minutě, to když jeden z mladíků v dresu Slavoje Štancl, vystihl rozehrávku Rantířova a běžel sám na hostujícího brankáře. Nabídnuté šance se nezalekl a svůj výpad bezpečně proměnil. V 78. minutě přišlo pro domácí varování. Jonák špatně převzal míč, který mu projel pod podrážkou a útočník Rantířova běžel sám na domácího brankáře a samostatný únik proměnil, 3:1. Konečnou podobu výsledku dal Krafka, který dostal míč ze strany od Červeného. Efektivně se otočil kolem bránícího hráče a prostřelil brankáře na konečných 4:1.

trenér Adam Pokorný k utkání:

„Kluky chci za dnešní výkon pochválit. Do hry se dostali všichni náhradníci. Jak mladí kluci ze st. žáků (Komín, Štancl, Novotný), tak nováček ve Slavojáckém dresu (Lovětínský Dušan ml.). Byli jsme aktivnější a šli jsme za vítězstvím od samého začátku. Sice jsme neproměnili několik dobrých příležitostí, ale vzhledem k vítězství nás to tolik mrzet nemusí.“

Branky: 9. Kříž Lukáš, 48. Jonák Vojtěch, 76. Štancl Dominik, 86. Krafka Kurt – 78. Feldman Maxim

Rozhodčí: Beseda Petr

ŽK: bez karet

Sestava: Daněk F. – Kříž L., Novotný A., Jirák V. (60. Lovětínský D.), Němeček J. – Červený J., Jonák V., Šebela D. (71. Štancl D.), Komín J., Černoch M. (80. Novotný M.) – Krafka K.