Povedená první půle

Povedená první půle

TJ Slavoj MGG Třešť – TJ Leština

5 : 2 (4 : 0)

Přesně týden po začátku astronomického jara začalo pro hráče Slavoje také to jaro fotbalové, tedy alespoň pro A-tým mužů. V prvním soutěžním utkání letošního roku přivítali jeho hráči v neděli 27. března na svém hřišti celek Leštiny, kterému měli co oplácet. Z podzimního měření sil na soupeřově půdě se totiž vrátili bez bodového zisku (psali jsme zde) a i proto chtěli jarní část soutěže začít vítězně.

V utkání, hraném netradičně na umělé trávě, byli od začátku aktivnější domácí fotbalisté. Po ztrátě míče ihned napadali soupeřovu rozehrávku a snažili se získat míč co nejdříve zpět pod svou kontrolu. Už ve 4. minutě před hostující šestnáctkou vybojoval míč Krejčí a posunul jej na Svobodu. Zkušený hráč Slavoje nezaváhal a přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. Na další změnu skóre si více než stovka přihlížejících diváků musela počkat do 25. minuty. Zimní akvizice Slavoje Šimák poslal centrovaný míč přímo na Štěpána Roda, který hlavičkou zařídil dvougólové vedení. Pět minut před přestávkou vystihl Svoboda soupeřovu malou domů, obešel brankáře a z úhlu rozvlnil síť potřetí. Tečku za povedenou první půlí udělal Rod, když po přiťuknutí Mareše, z otočky překonal Novotného v brance Leštiny počtvrté.

Do druhého poločasu vstupovali domácí s luxusním čtyřgólovým náskokem, který hned v úvodu dokázali ještě navýšit. Svoboda viděl dobrý náběh Tausche a poslal mu do šestnáctky hostí přesný pas. Kapitán Slavoje si nikým neatakován míč zpracoval a přesnou střelou k tyči zvýšil již na 5:0.  Vědomi si vysokého vedení, domácí malinko polevili a soupeř toho dokázal využít, když liknavou rozehrávku domácích vystihl Forejt a zaznamenal čestný úspěch Leštiny. Vzápětí se tváří v tvář brankáři Leštiny ocitl střídající Hartl, ale svou příležitost neproměnil. O pět minut později zasáhl jeden z bránících hráčů Slavoje ve vlastní šestnáctce centrovaný míč rukou a hlavní rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Mišovic a pokutový kop bezpečně proměnil. V závěru se ještě jednou objevil před hostující brankou neatakovaný Hartl, ale i tentokrát byl úspěšnější strážce hostující svatyně. Tečku za utkáním udělal hlavní rozhodčí po menší strkanici při nedovoleném atakování gólmana Pokorného. Oba aktéry strkanice ocenil žlutou kartou a protože pro útočníka Leštiny už to byla druhá v zápase, obdržel navrch ještě červenou a odešel o pár minut dříve do sprch.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Leština je pro nás vždy nebezpečný soupeř. Její hráči jsou důrazní a nepříjemní v osobních soubojích, čemuž jsme se chtěli vyhnout a hrát na trávě, která je větší a dává více možností pro kombinaci. Bohužel vzhledem k technickým problémům nemohlo být hlavní hřiště připraveno. Jsem rád, že jsme to zvládli i na umělce a do jarní části vstoupili vítězně.“

Branky: 4. a 40. Svoboda Pavel, 25. a 45. Rod Štěpán, 53. Tausch Michal – 67. Forejt Miroslav, 72. Mišovic Jakub (p.k.)

Rozhodčí: Žaloudek Marek – Beseda Petr, Kopřiva Miroslav

DFA: Šimák Martin

Sestava: Pokorný – Tausch, Šimák, Lovětínský D., Kubát – Červený (82. Jonák), Krejčí, Rod Š., Šimek – Mareš (63. Hartl), Svoboda P. (78. Budíček)