Podzimní fotbalová tečka

Podzimní fotbalová tečka

TJ Jiskra Dobronín – TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 2 (1 : 1)

Jako poslední z třešťských mužstev, napříč všemi kategoriemi, udělalo definitivní tečku za podzimní částí sezóny mužské Áčko. V sobotu 6. listopadu nastoupili jeho hráči v předehrávaném prvním jarním kole na hřišti Dobronína. A protože první podzimní kolo se dle rozpisu soutěže hrálo až jako poslední, potkali se hráči obou týmů podruhé během sedmi dnů. Před týdnem v neděli na domácí půdě zvítězili fotbalisté Slavoje 2:0, a tak jim hráči Jiskry měli co vracet.

Trenér hostujícího celku musel již v pátek před zápasem řešit problémy se sestavou, především v zadních řadách. V Dobroníně nemohl nastoupit Procházka ani Lupač a nejistý byl i start Tausche, který nedohrál před týdnem domácí duel se stejným soupeřem. Kapitán Slavoje sice zkusil předzápasovou rozcvičku, během ní se však ukázalo, že zranění kolene jej do hry nepustí. Navíc se mezi tři tyče nemohl pro lehkou virózu postavit Pokorný a tak si zápasovou premiéru v A-týmu mužů odbyl teprve 15-ti letý brankář dorostu Filip Daněk. A nutno říci, že úspěšnou.

O první změnu skóre se už v 6. minutě postarali fotbalisté Slavoje. Šimek poslal do pravého křídla pěkný míč za obrannou linii domácí Jiskry, kam si seběhl zkušený Svoboda. Zatáhl míč do šestnáctky a střelou na zadní tyč se pokusil překvapit gólmana Kraučíka. Ten sice dokázal Svobodův pokus vyrazit, ale proti dorážce Hartla už byl bezmocný. Vedoucí branka vnesla na kopačky hostí potřebný klid a na hřišti dominovali. Častěji drželi míč, dařila se jim kombinace a tlačili se do zakončení. Naopak domácí se dlouho nemohli dostat do hry. Většinu času běhali bez míče, a když už jej získali, pak o něj brzy přišli. Až v závěru první půle několikrát zahrozili. Nejprve Daněk lapil slabou střelu mířící doprostřed branky a vzápětí mířil Sedláček z přímého volného kopu pouze do zdi. Přesto se fanoušci domácího celku vyrovnání dočkali. Ve 41. minutě předvedli hráči Jiskry rychlý protiútok po levém křídle, po kterém následovala křížná přihrávka a na zadní tyči zakončoval Horáček prakticky do prázdné branky.

Po změně stran nejprve zahrozil Sedláček, ale úspěšnější byl mladičký gólman Slavoje. V 54. minutě dostali hosté výhodu přímého volného kopu zhruba z pětadvaceti metrů. K jeho exekuci se postavil Svoboda, který si dobře všiml chybně postavené zdi a přízemní střelou na bližší tyč nedal gólmanovi šanci 1:2. Po hodině hry využil domácí Sedláček chybu v rozehrávce hostí a srovnal vývoj utkání. Jen o pár minut později mohl jít Dobronín do vedení, ale hlavička domácího hráče po rohovém kopu pouze ze shora orazítkovala břevno. Patnáct minut před koncem utekl po levém křídle Tomáš Rod a poslal nebezpečný přízemní centr do šestnáctky. Zakončující Svoboda však míč nedokázal přehodit přes vybíhajícího gólmana a Hartlova dorážka mířila příliš vysoko. V 78. minutě po ztrátě míče hostí na útočné polovině následoval dlouhý nákop za obranu. Zkušený Sedláček přetlačil v souboji stopéra Slavoje a poslal svůj tým do vedení. A protože pár minut před koncem po rohovém kopu Svobody mířil Štěpán Rod hlavou těsně mimo, zůstali po obratu ve druhé půli všechny tři body v Dobroníně.

trenér Zdeněk Derganz nejen k utkání: 

„Dneska jsme opět ukázali, že fotbal hrát umíme. Bohužel jsme byli málo efektivní. Efektivita v koncovce nás trápí celý podzim, ale já věřím, že na jaře to bude lepší. S blížícím se koncem podzimní části a i s ohledem na nástup vysokoškoláků do škol nám upadala tréninková morálka, ale já věřím, že přes zimu se to zlepší. Zapracujeme na koncovce a na jaře tak budeme ještě nebezpečnější. Snažíme se do hry zapojovat i mladé dorostence, kteří s námi v týdnu trénují a rozhodně v nich je obrovský potenciál do budoucna. Teď si kluci odpočinou, doléčí zranění a v lednu, jak nám to počasí dovolí, se vrhneme do přípravy na jarní část sezóny.“ 

Branky: 41. Horáček Pavel, 63. a 78. Sedláček Tomáš – 6. Hartl Luboš, 54. Svoboda Pavel

ŽK: 3:1

Rozhodčí: Holub Radim – Liška Zbyněk, Gavallér Filip

Sestava: Daněk – Kubát, Lovětínský, Fencík, Ivan – Rod Š., Mareš (85. Jonák) – Šimek (81. Červený), Svoboda, Pöndl (58. Rod T.) – Hartl (81. Novotný A.)