Podzim končili na Moravě

Podzim končili na Moravě

FK Rapotice/Ketkovice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 1 (2 : 0)

V závěrečném kole I. třídy žáků čekal na mladé Slavojáky pěkný výlet. V sobotu 30. října se totiž představili na hřišti v Ketkovicích. Že nevíte kde to je? Tak dle „tetičky“ Wikipedie je to obec v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji. Nacházejí se na západním okraji okresu, 20 km západně od Brna a má cca 600 obyvatel. Svá utkání na místním hřišti hrají žákovské týmy FK Rapotice.

Na nepříliš kvalitním trávníku (což je ale v této roční době asi všude) se hrál určitě zajímavý a vyrovnaný duel. První brankovou příležitost si vytvořili hosté. Přímý volný kop z půlky hřiště rozehrál Filip Žádný na nabíhajícího Adama Šalandu, který jej přiťukl Vojtovi Křížovi, ale jeho přízemní střela těsně minula soupeřovu branku. Ve 20. minutě se na opačné straně hřiště prosadil domácí Tesař, když využil zaváhání hostí při rozehrávce. O osm minut později se stejný hráč trefil podruhé, když jeho příliš nepovedená střela proskákala pokutovým územím Slavoje nikým netečovaná až do sítě. Další šance už ani jeden tým nevyužil, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0 pro domácí FK.

Po změně stran se nejdříve potřetí v utkání prosadil Tesař. Tentokrát to bylo po rychlém protiútoku tvrdou střelou k tyči. Prakticky vzápětí mohl snížit Jakub Dušek, ale propadlý míč na zadní tyč minul a nedokázal jej tak usměrnit do prázdné branky. Přesto se hosté z Třeště nakonec snížení dočkali. V 56. minutě Jakub Dušek před soupeřovou brankou přiťuknul míč Adamu Šalandovi, jenž se do něj opřel a vymetl šibenici domácí branky. V závěrečné desetiminutovce už hostům nezbývaly síly a tak důraznější malí fotbalisté Rapotic přidali další dvě přesné trefy a zaslouženě si připsali tři body za vítězství 5:1.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Bylo to poslední letošní soutěžní utkání, a tak jsem klukům řekl, ať si to hlavně užijí. U téhle kategorie o nic nejde. Výsledek není vůbec podstatný, naopak podstatné je, aby to kluky bavilo a fotbal si užili. Vojta Kříž celý podzim chytal, a tak si dneska chtěl zahrát. Naopak Kuba Šimek si to chtěl vyzkoušet v brance. Proč ne? Navíc nám dnes pro nemoc chyběli zkušení Dan Rodek, Luky Nosek i střelec Rosťa Říha. Ti mladší tak dostali mnohem více prostoru“

Branky: 20., 28. a 45. Tesař David, 62. Matoušek Jáchym, 66. Jaša Tomáš – 56. Šalanda Adam

Rozhodčí: Mrázek Vít

Sestava: Šimek –  Lhotka, Žádný, Smolík – Dušek, Hink, Červený, Šalanda – Kříž – střídali hokejově: Rolák, Jurač, Polák