Rozhodlo 5 minut

Rozhodlo 5 minut

FC Bítovčice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

2 : 6 (0 : 2)

V neděli 24. října, přesně týden po domácím utkání s Bítovčicemi čekal Benficu duel se stejným soupeřem. Tentokrát se v rámci předehrávky 1. jarního kola představil B-tým mužů Slavoje na hřišti v Bítovčicích. Branku hostujícího týmu pro zranění nemohl střežit Jakub Šebesta, a tak se mezi tři tyče postavil zkušený Jirka Kousal.

Kdo znal výsledek posledního podzimního kola čekal, že se bude jednat o jednostrannou záležitost. Opak byl ale pravdou. V úvodu utkání se hra přelévala ze strany na stranu a nejednou musel Kousal v hostující bráně zachraňovat svůj tým. Nakonec to ale přece jen byla Třešť, kdo vstřelil vedoucí branku. Konkrétně Pavel Svoboda, který po míči za obranu překonal Baráka ve 20. minutě. Ve 37. minutě pak Slavoj do dvoubrankového vedení poslal Šmach. Domácí se přesto nevzdávali a obranné řady Slavoje se tak stále musely být na pozoru. Do konce poločasu už se ani jeden z celků neprosadil a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2.

Druhá půle přinesla stejně vyrovnanou hru jako ta první. Když navíc v 60. minutě snížili Bítovčice na 1:2, nevypadalo to, že debakl z minulého týdne by se mohl opakovat. Hosty naštěstí podržel brankář Kousal a pak už přišla osudná 5ti minutovka, která vše rozhodla. Nejprve v 70. minutě zvýšil Petr Herkner náskok domácích na 3:1. Prakticky vzápětí byl stejný hráč ve vápně faulován a hl. rozhodčí Kalaš nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Ten Pavel Svoboda s přehledem proměnil. O tři minuty později se prosadil střídající Veverka, kterému do prázdné brány přihrál Petr Herkner a nakonec ještě v 75. minutě skóroval dorostenec Šebela, který tak byl odměněn za poctivou práci ve středu zálohy. Konec utkání se nesl v pro B tým tak typickém scénáři. Nahoru – dolů. Tentokrát však svoje šance Benfica nevyužila a naopak se za domácí podruhé prosadil Menšík. Jednalo se ale pouze o kosmetickou úpravu a tak rezerva Třeště vyhrála i poslední utkání před zimní přestávkou a přezimuje tak na předních příčkách tabulky OP Jihlavska.

Branky: 60. a 85. Menšík Matouš – 20. a 71. Svoboda Pavel (p.k.), 37. Šmach Jan, 70. Herkner Petr, , 74. Veverka Martin, 75. Šebela Dominik

Rozhodčí: Kalaš Ludvík, Mlsna Jiří, Ujčík Lukáš

ŽK: 0:1

Sestava: Kousal – Doležal, Svoboda J., Kříž J. (65. Němeček), Kubala – Vondrák, Pittner, Šebela, Šmach (65. Veverka) – Svoboda P. (72. Kříž M.,), Herkner P.,