Fičelo v hledišti i na hřišti

Fičelo v hledišti i na hřišti

TJ Sokol Mírovka – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (1 : 3)

Předposledním soupeřem A-týmu mužů v podzimní části sezony I.A třídy Kraje Vysočina sk. A byl v sobotu 23. října celek Mírovky. Mužstvo z malé obce necelých 5 kilometrů od Havlíčkova Brodu je vždy nepříjemným soupeřem. Obzvláště pak na své „domovské scéně“, tedy na malém hřišti v těsném sousedství frekventované železniční tratě Havl. Brod – Jihlava.

Za chladného a větrného počasí do utkání vlétli jako uragán fotbalisté hostujícího Slavoje. Na svého protivníka zatlačili a dobrým pohybem a napadáním ho nutili k chybám. Neuběhlo ani 10 minut, když před půlící čárou vybojoval míč Šimek, vyvezl jej na soupeřovu polovinu a přesným pasem našel na levém křídle zkušeného Pavla Svobodu. Ten se nerozpakoval a přesnou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. O pět minut později to byl opět Svoboda, kdo byl u zrodu druhé branky Slavoje. Ve středu hřiště si Fencík narazil míč se Svobodou, naběhl si do levého křídla a přízemní centr do šestnáctky uklidil do sítě Štěpán Rod. Po dalších deseti minutách hosté spálili další obrovskou příležitost na zvýšení skóre, ale mrzet je to nemuselo. Vzápětí získal ve středu hřiště míč Štěpán Rod, přihrál Hartlovi a naběhl si za obranu, kam mu Hartl míč přesně posunul. Zkušený útočník Slavoje se tváří v tvář domácímu mladému gólmanovi nemýlil a mezi jeho nohama poslal míč do sítě potřetí. Vzápětí sice domácí po nedorozumění v defenzívě hostí snížili, ale to nic nezměnilo na letošním rekordním poločasovém vedení hráčů Třeště.

Do druhého poločasu vstupovali fotbalisté Slavoje s cílem neinkasovat a pokud možno co nejdříve přidat další přesnou trefu. Bohužel už ve 47. minutě se za obranu hostí dostal domácí útočník a gólman Slavoje Pokorný jej ve snaze obrat o míč fauloval. Hlavnímu rozhodčímu tak nezbylo jediné, než ukázat na značku pokutového kopu. S ním si Němec poradil a svou druhou brankou v utkání dostal svůj tým na dostřel. V dalším průběhu hry hráči Sokola ve snaze o vyrovnání přitvrdili, což asi nejvíce pocítil střídající Klíma, který po necelé čtvrthodince na hřišti opouštěl hrací plochu na nosítkách. Na kontě domácích ale místo branek přibývali pouze žluté karty. A když v úplném závěru mířil domácí útočník v dobré pozici hlavou pouze nad Pokorného branku, odvezli si fotbalisté Slavoje z Mírovky důležité vítězství. Díky plnému bodovému zisku v tomto utkání a zaváhaní konkurentů se v průběžné tabulce posunuli na 9. příčku, těsně před rivala z Telče.

Branky: 30. a 48. (p.k.) Němec Roman  – 9. Svoboda Pavel, 15. a 29. Rod Štěpán

ŽK: 5:1

Rozhodčí: Šíma Nikolas – Žaloudek Patrik, Bouda Josef

Delegát FA: Švarc Libor

Sestava: Pokorný – Tausch, Procházka, Kubát (69. Klíma, 85. Jonák) Ivan – Fencík, Rod Š.- Šimek, Svoboda P. (90. Novotný A.), Pöndl (69. Rod T.) – Hartl