Trápí nás efektivita

Trápí nás efektivita

SK Přibyslav – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 1 (1 : 0)

K dalšímu utkání I. třídy dorostu zajížděli dorostenci třešťského Slavoje v sobotu 16. října po poledni do města proslaveného výrobou Pribiňáčků. Po cestě do Přibyslavi se jejich autobus ještě zastavil ve Štokách, kde přibral ještě čtveřici starších žáků, kteří ač už měli svůj zápas v nohách, rozhodli se svým starším spoluhráčům pomoci.

Vstup do utkání vyšel lépe Slavoji, to když se hned v 1´ minutě utkání dostal do velké brankové příležitosti Krafka, který využil nahrávky od středních záložníků, ale střelou na přední tyč brankáře domácích nepřekvapil. Ve 14´minutě využili domácí nedůrazu v souboji u postranní čáry, kde propadla naše obrana a míčem před prázdnou branku si vzali domácí vedení 1:0. Po 9. minutách hry mohli hráči snížit, to když krásnou fotbalovou akcí po zemi přešli celé hřiště. Červený nahrál před prázdnou bránu Černochovi,  jenže toho v zakončení rozhodil domácí stoper, a tím Černoch netrefil odkrytou bránu. Více se v 1. poločase nestalo.

Do druhého poločasu opět vstoupili hosté. To když po nákopu Novotného na Černocha, který sklepl hlavou na Krafku, ten z prvního doteku nahrál Štanclovi, který ale bohužel trefil domácího brankáře do náruče. V 52´minutě se opět radovali domácí. Když Jonák zbytečně ztratil míč u postranní čáry, po-té se snažil chybu napravit, ale domácí hráč byl rychlejší, dostal se do pokutového území a dal hezky tělo před míč a po kontaktu spadl na zem, rozhodčí nařídil penaltu. Domácí penaltu i když s velkým přispěním štěstí proměnili 2:0. V 60´minutě se opět radovali hosté. Rozhodčí nařídil standartní situaci, kterou rychle domácí zahráli, po střele trefili břevno a hostující obrana nestihla zareagovat na dobíhající hráče domácích a tím nedělalo problém trefit odkrytou bránu 3:0. Hned po rozehrání přišel od domácích vysoký tlak a hráči Slavoje zbytečně ztratili míč uprostřed hřiště, domácí hráč získal míč, prošel obranou Slavoje a chladnokrevně zakončil a zvýšil stav utkání na 4:0.  V 69´minutě se konečně radovali hráči Slavoje, to když domácí ztratili ve středu hřiště míč, přišla průniková přihrávka na rozběhnutého Krafku, který první střelou trefil tyč ale míč se k němu odrazil a s dorážkou už neměl problém 4:1.

trenér Adam Pokorný k utkání:

„Klukům bych chtěl poděkovat za předvedenou hru. Snažili jsme se hrát po zemi, i když terén k tomu moc nepomohl, ale některé akce byli krásné a fotbalové. Stále nás trápí efektivita v proměňování našich šancí. Strašně moc bych chtěl pochválit Lukáše Melichara, který nastoupil do prvního zápasu za dorost a předvedl fantastický výkon. Samozřejmě pochvala patří i dalším st. žákům, kteří nám už delší dobu pomáhají.“

Branky: 13. Wasserbauer Daniel, 53. Košina Filip (p.k.), 60. Holub Lukáš, 63. Košina Filip – 70. Krafka Kurt

ŽK: 2:4

Rozhodčí: Bouda Josef

Sestava: Daněk – Melichar, Novotný A., Kříž, Novotný M. (69. Jirák) – Červený, Jonák, Šebela, Černoch – Štancl, Krafka