Chybí střelec s přesnou muškou

Chybí střelec s přesnou muškou

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FK Bohemia Světlá nad Sázavou

0 : 2 (0 : 1)

Předposlední domácí utkání podzimní části I.A třídy sk. A čekalo v neděli 17. října A-tým mužů. Od 14:30 hod. byl jejich soupeřem třetí celek průběžné tabulky soutěže ze Světlé nad Sázavou. Rozdílné tabulkové postavení obou týmů dávalo tušit, že domácí fotbalisty čeká těžký úkol.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Doskočila se hrál zajímavý útočný fotbal. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale žádné z mužstev si dlouhou dobu nedokázalo vytvořit výraznější brankovou příležitost. O první vzrušení zhruba stovky přihlížejících diváků se postaral až v 25. minutě domácí Hartl, když v těžké pozici na bližší tyči soupeřovi branky nedokázal usměrnit za záda gólmana Tauschovu přihrávku. O pár minut později se na druhé straně dostal míč k osamocenému hráči hostí, který ovšem nedokázal svůj pokus usměrnit a poslal míč Pokornému přímo do náruče. Pět minut před poločasovou přestávkou přišel z levého křídla centrovaný míč na hostujícího Štrose, který jej tentokrát nezpracoval, ale míč se od něj odrazil na půlkruh. Tam se do něj opřel kapitán Bohemie a tvrdou střelou od tyče nedal Pokornému šanci 0:1. V úplném závěru první půle mohl vyrovnat Štěpán Rod, ale jeho dobrý střelecký pokus o decimetr minul soupeřovu branku.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Snahu domácího celku o vyrovnání utnul po hodině hry přímý volný kop hostí téměř od půlící čáry. Na centrovaný míč vyskakoval dlouhán a obávaný hlavičkář hostí Štros, kterého obrana Slavoje zdvojila, a tak na míč nedosáhl. Ten ale doletěl až k brankové čáře, odkud jej nabíhající hráč Bohemie vrátil před branku na úplně volného spoluhráče, který neměl problém jej umístit do odkryté branky. Ani po druhé inkasované brance se hráči Slavoje nevzdávali, ale důrazná hra soupeře jim dělala problémy. V 72. minutě po jednom zbytečném faulu hostí došlo u půlící čáry k malé potyčce, při níž hostující Suk trefil loktem do obličeje Mareše a po zásluze viděl od rozhodčího červenou kartu a byl poslán předčasně do sprch. S vědomím toho, že hrají oslabení o jednoho hráče v poli, hosté ještě přitvrdili a výsledkem bylo pouze několik dalších, tentokrát pouze žlutých napomínání. Největší šance domácích na korigování výsledku přišla v 80. minutě. Sraženou střelu Fencíka zpoza šestnáctky dokázal Mareš usměrnit za gólmanova záda, ta ale pouze orazítkovala tyčku soupeřovi branky. Tato situace tak nejlépe vystihuje momentální rozpoložení hráčů Slavoje. Ačkoli herně to není tak špatné, v koncovce jim schází tolik potřebný klid a přesnost. O čemž svědčí i nejmenší počet vstřelených branek v soutěži.

Branky: 40. Valenta David, 62. Pártl Lukáš

ŽK: 1:4

ČK: 0:1

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Beseda Petr, Masopust Václav

Sestava: Pokorný – Tausch, Procházka, Lovětínský, Ivan – Mareš, Fencík – Pöndl (26. Kubát), Rod Š., Šimek – Hartl (60. Jonák)