Dominik byl k nezastavení

Dominik byl k nezastavení

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FK Maraton Pelhřimov B

7 : 0 (4 : 0)

Starší žáci Slavoje již čtyři zápasy za sebou nebodovali a tuto nelichotivou bilanci chtěli vylepšit v neděli 10. října 2021 na domácí půdě, kde za slunečného, ale mrazivého rána přivítali B-tým Pelhřimova.  

Že to se snahou o bodový zisk myslí vážně, potvrdili hned v úvodu utkání. Běžela teprve 5. minuta, když si mezi hostující stoperskou dvojici naběhl Lukáš Melichar, dostal přesnou přihrávku a podél gólmana Maratonu otevřel skóre. O pár minut později se do podobné příležitosti dostal Dominik Štancl, ale tentokrát byl úspěšnější brankář hostí a Dominikovu střelu k tyči zlikvidoval. Domácí mladí fotbalisté byli i nadále aktivnější. Rozehrávku hostí napadali hned na soupeřově polovině, což se vyplatilo po dvaceti minutách hry. Tobiáš Franta získal míč před soupeřovou šestnáctkou, pronikl do pokutového území a prostřelil Hadravu v brance hostí. Deset minut před poločasovou přestávkou rozehrával nepřímý volný kop od svého pokutového území gólman Vojta Daněk. Míč z jeho kopačky propadl za hostující stoperskou dvojici, kde byl nejrychleji Dominik Štancl a svůj „samostatný únik“ proměnil ve třetí branku Slavoje. Stejný hráč uzavřel poločasový účet v poslední minutě, když využil skvělou přihrávku od Tobiáše Franty a po kličce gólmanovi zakončoval do prázdné branky.

Pár minut po změně stran to byla opět přesná přihrávka Franty na Štancla, která předcházela další brance v síti soupeře. Tentokrát se Dominik prosadil z levého křídla přízemní střelou na zadní tyč a připsal si první hattrick v právě probíhající sezóně. A to ještě nebylo všechno. Dominik byl prostě k nezastavení. Po hodině hry využil přihrávku Tomáše Gregora a zvyšoval už na 6:0. Definitivní tečku za utkáním udělal devět minut před koncem kdo jiný, než Dominik Štancl 7:0. Starší žáci Slavoje si tak připsali třetí letošní výhru a posunuli se na sedmou příčku průběžné tabulky soutěže. 

Branky: 5. Melichar Lukáš, 21. Franta Tobiáš, 31., 39., 43., 66. a 71. Štancl Dominik

Rozhodčí: Holub Radim

Sestava: Daněk – Melichar, Novotný, Žádný, Dušek – Sova, Franta – Le, Štancl, Pavlíček – Gregor – střídali hokejově: Polednová, Říha, Červený, Kříž a Šalanda