Poprvé na přírodní trávě

Poprvé na přírodní trávě

FC Slovan Havlíčkův Brod B – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 1 (1 : 0)

Netradičně v sobotu dopoledne A-tým mužů Slavoje sehrál další soutěžní utkání I.A třídy kraje Vysočina skupina A. Tentokrát se 9. října od 10:30 představil na hřišti v Havlíčkově Brodě. Rezerva, nebo chcete-li juniorka místního Slovanu je tradičním soupeřem třešťských fotbalistů a jejich vzájemné souboje se vždy vyznačovaly kvalitou a fotbalovostí, byť se odehrávaly na hřišti s umělou trávou. Tentokrát se ale duel těchto dvou týmu uskutečnil na před pár lety nově zrekonstruovaném hlavním hřišti s kvalitním a hustým přírodním povrchem. 

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Kylara se hrál rychlý kombinační fotbal. Častěji míč na svých kopačkách drželi fotbalisté Slovanu, kteří i díky aktivnímu napadání hostující rozehrávky drželi těžiště hry daleko od své branky. A bylo to právě aktivní napadání domácích, které ve 26. minutě vedlo k úvodní brance utkání. Zbytečnou ztrátu míče před vlastní šestnáctkou potrestal Karlík 1:0. S přibývajícím časem hosté hru vyrovnali a i oni si vytvořili několik dobrých příležitostí. Pět minut před poločasovou přestávkou se dostal do zakončení Tausch, ale gólman jeho pokus k tyči vyškrábl konečky prstů. Vzápětí si poradil i s další střelou hostujících fotbalistů, kterou odvrátil na rohový kop. A protože následný střelecký pokus Hartla se mezi tři tyče nevešel, odcházeli do kabin spokojenější domácí fotbalisté.

Také po změně stran se hrál zajímavý a rychlý fotbal. V 58. minutě měli domácí obrovskou příležitost navýšit vedení, ale Pokorný v brance Slavoje byl proti a svůj tým podržel. Po hodině hry se na útočné polovině pokoušel Hartl zbavit svého strážce, ale byl nedovoleně atakován a rozhodčí nařídil přímý volný kop. Míč si postavil mladíček Jonák a centr do šestnáctky posadil přímo na hlavu Štěpána Roda 1:1. Vyrovnávací branka nalila hostujícímu celku čerstvou krev do žil a v této fázi utkání byli jeho protiútoky nebezpečnější. Bohužel udeřilo na druhé straně. Po autovém vhazování domácích propadl míč do šestnáctky Slavoje a bránící hráč hostí ve snaze odehrát jej do bezpečí zahrál nešťastně rukou a sudí neměl jinou možnost , než odpískat pokutový kop. Z něj se prosadil opět Karlík a vrátil bíločerným vedení. V 80. minutě poslal trenér Derganz na hrot za unaveného Hartla teprve 16-ti letého Krafku. A mladík se mu za důvěru málem odvděčil brankou. V pokutovém území domácích se uvolnil od protihráče, dostal přesnou přihrávku od Šimka,  ale gólman Kolář byl rychle venku z branky a pádem pod nohy Krafky mu sebral míč a zabránil v zakončení. Další příležitost už nepřišla, a tak utkání skončilo těsným vítězství rezervy Slovanu.

Branky: 26. a 76. (p.k.) Karlík Petr  – 61. Rod Štěpán

ŽK: 1:0

Rozhodčí: Kylar Roman – Kříž Jan, Žaloudek Marek

Sestava: Pokorný – Tausch, Budíček, Lovětínský D., Lupač – Ivan, Jonák – Šimek, Rod Š., Pöndl (80. Šebela) – Hartl (80. Krafka)