V závěru typické nahoru-dolů

V závěru typické nahoru-dolů

TJ Střítež – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

0 : 5 (0 : 1)

V neděli 10. října v 15:00 se v rámci 11. kola OP Jihlavska představila rezerva Třeště na hřišti ve Stříteži. Místní TJ okupuje v prozatímní tabulce poslední příčku s 0 body. Přesto, pokud chtěla i nadále pomýšlet na přední příčky tabulky, musela Benfica k zápasu přistoupit zodpovědně.

Hned zkraje utkání se ukázalo, že hlavním nepřítelem hostů bude terén. Na tvrdém a nerovném povrchu, i za značného přispění hráčů Slavoje, kombinace vázla a především zadní řady zvedaly trenéru Stanislavu Petrovi tepovou frekvenci. Mírné uklidnění přinesla až 14. minuta. To si na vápně zastavil míč Císař, s klidem se rozhlédl a padáčkem „alá Poborský otevřel skóre utkání. Přesto však i nadále nebyla hra Slavoje nikterak učesaná. Světlými okamžiky byly snad jen úniky rychlíka Petra Herknera z levé strany. Po jednom takovém se hosté marně dožadovali červené karty, zatímco rozhodčí se rozhodl zákrok vyřešit pouhou domluvou. Protože následný přímý kop, ani žádná z dalších příležitostí již branku nepřinesly, skončila první půle za stavu 0:1.

Druhé dějství přineslo přece jenom trochu klidu na kopačky hráčů Benfici. Navýšení skóre však přinesl až v 65. minutě střídající Šmach po pasu Herknera. Obratem musel autor branky pro zranění, které si při jejím dosažení přivodil, střídat. Další branku po centru Gutwalda z rohového kopu, který tečoval do vlastní sítě domácí obránce tak sledoval již mimo hru. Posledních deset minut se neslo v pro hosty typickém duchu. Nahoru – dolů, velké šance vepředu, ale i velké nervy vzadu. Naštěstí pro Slavoj se ale ukázalo, že hráči Stříteže neměli přesně zkalibrována mířidla. Když pak v 80. minutě rozebrali hráči Třeště domácí obranu a Veverka navyšoval již na 4:0, bylo prakticky po zápase. V samotném závěru utkání ještě upravil skóre Herkner, a prolomil tak své střelecké trápení, které ho po více než 80 minut provázelo. 

Branky: 14. Císař Petr, 65. Šmach Jan, 66. Kunc David (vl.), 80. Veverka Martin, 88. Herkner Petr

Rozhodčí: Svítil Jaroslav

ŽK: 0:0

Sestava: Šebesta – Kubala, Svoboda J., Kříž J., Lašan – Pittner, Klíma (45. Veverka), Gutwald, Herkner P. – Vondrák (63. Lupač), Císař (63. Šmach, 66. Kříž M.)