Divoké závěry obou půlek.

Divoké závěry obou půlek.

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – SK Buwol Metal Luka nad Jihlavou B

8 : 5 (2 : 4)

V rámci 10. kola OP Jihlavska se potkali rezervy dvou krajských mužstev Luka nad Jihlavou B a Třešť B. „Benfica“ měla tentokrát v bráně zkušeného Jirku Kousala, který se letos v soutěžním utkání představil mezi třemi tyčemi poprvé. Až doposud v A-týmu mužů pouze kryl záda mladému Pokornému. Před domácími fanoušky měli hráči B-týmu v plánu prodloužit svou sérii 3 výher v řadě a nadále tak nahánět přední příčky tabulky.

Všichni diváci ještě ani nedorazili a Kousal už lovil míč z branky. To když svého jména dostal a v 3. minutě se prosadil Rychlý. Domácí měli míč na svých kopačkách častěji, ale ztráty na středu hřiště a nedostatek pohybu znamenaly, že se k ohrožení soupeřovy brány moc nedostali. Naopak to byli hosté kdo navýšil svůj náskok na 2:0, když se ve 31. minutě prosadil Mitev. Pak ale přišlo posledních 10. minut prvního poločasu, které byli zajímavou horskou dráhou. Nejdříve ve 38. minutě posadil z přímého kopu Pavel Svoboda míč na hlavu Císařovi. Za 3 minuty pak další přímý kop Pavel Svoboda zakončil přímo a srovnal tak skóre na 2:2. Kdo by ale čekal, že opaření hosté budou chtít co nejdříve do kabiny a připravit se na druhou půli, byl vyveden z omylu. Během 2 minut se totiž hned dvakrát prosadil Mitev Dimitar a poslal domácí do kabin se studenou sprchou a vedením 4:2 pro hosty.

Domácí provedli do druhé půle hned trojí střídání. Na hřiště se tak dostal i  Petr Herkner a především jeho rychlost měla být pro hráče Buwol Metalu strašákem. Domácí tlačili na hosty čím dál více a když v 59. minutě Šmach s velkým štěstím snížil na 3:4, domácí fanoušci věřili, že Benfice se druhý týden v řadě podaří otočit skóre. A byl to opět Šmach kdo mohl srovnat, ale jeho lob přes vyběhnuvšího Ondřeje těsně minul bránu. Pak přišla 68. minuta, která změnila dynamiku na hřišti. Herkner přihrál pod sebe na Hartla, který srovnal. Hosté se následně seběhli k čárovému rozhodčímu domácímu „amatérovi“, u kterého se dožadovali, že Herkner byl v ofsajdu. Rozhodčí sice udělil žlutou kartu, ale po zbytek zápasu hostům často věřil když se dožadovali ofsajdu, ačkoliv čárový jej neukázal. Nicméně Herkner o 5 minut později poslal domácí do vedení. Pak přišla poslední 10 minutovka, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. Nejprve za domácí navýšil Klíma. Poté za hosty snížil opět Mitev. V 88. minutě opět navýšil Klíma. Nakonec v 90. minutě byl faulován Pavel Svoboda a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K němu se postavil Klíma, který proměnil a završil tak svůj hattrick a spolu s ním i skóre utkání.

Branky: 38. Císař Petr, 41. Svoboda Pavel, 59. Šmach Jan, 68. Hartl Luboš, 73. Herkner Petr, 80., 88. a 91. Klíma Jan – 3. Rychlý Vít, 31., 43., 44. a 84. Mitev Dimitar

Rozhodčí: Gavallér Filip

ŽK: 0:2

Sestava: Kousal – Pittner, Doležal, Svoboda P., Lašan (46. Kubala) – Šmach (74. Kříž M.), Kříž J (55. Veverka)., Svoboda J., Klíma – Císař (46. Hartl), Vondrák (46. Herkner)