Hubené, leč zasloužené

Hubené, leč zasloužené

TJ Slavoj Pacov – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 2 (1 : 0)

Také na mladší žáky Slavoje čekalo v sobotu 2. října 2021 v Pacově třetí soutěžní utkání během posledních sedmi dní. Pod azurovým nebem na sluncem zalitém stadionu místního Slavoje se pokusili navázat na úterní domácí výhru nad Nedvědicemi a připsat si další tříbodový zisk.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího pana Kurky se hosté tlačili před domácí branku, ale zakončení nebylo žádné, nebo slabé a přímo do brankáře. A tak zákonitě přišel trest. První střela domácích na branku Vojty Kříže byla zároveň gólová. Ve 13. minutě se k přímému volnému kopu postavil Tenkl a poslal míč přesně pod víko.  O pár minut později po dalším zaváhání hostující obrany nastřelili domácí tyčku. A míč na brankovou konstrukci zazvonil i na druhé straně po pěkné kombinační akci Lukáše Noska s Rosťou Říhou. Vyrovnat skóre se nepovedlo v dalším průběhu první půle ani Filipovi Žádnému, či Lukáši Noskovi. Gólman domácích stál vždy na tom správném místě.

Také ve druhém poločase se  hrálo převážně před domácí brankou. Ve 41. minutě sebral gólmanem vykopnutý míč Adam Červený. Po individuálním průniku přes dva bránící hráče se tváří v tvář domácímu brankáři nemýlil a podél něj vyrovnal skóre utkání. Od té chvíle už na hřišti existovalo víceméně jedno mužstvo. Vojta Kříž v brance Třeště si ve druhém poločase nepřipsal snad žádný zákrok. Jednoduše proto, že domácím postupně docházeli síly z toho, jak urputně bránili nerozhodný stav. To jim vydrželo do 53. minuty. Ve středu hřiště vybojoval míč Rosťa Říha a posunul jej do křídla na Adama Červeného. Adamem centrovaný míč si před brankou domácích našel Kuba Dušek, který měl překvapivě dostatek času si jej zpracovat, posunout kolem obránce a nechytatelnou dělovkou rozvlnit síť domácí branky. V závěrečné čtvrthodince si hosté vypracovali ještě několik střeleckých příležitostí, ale žádná už brankou neskončila. Z Pacova si tak mladší žáci třešťského Slavoje odváží hubené, leč zasloužené vítězství 2:1.

Branky: 13. Tenkl Lukáš – 41. Červený Adam, 53. Dušek Jakub

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Kříž – Šimek, Lhotka, Rodek – Dušek, Žádný, Červený, Smolík – Říha – střídali hokejově: Nosek, Polák, Rolák, Hink