K nule chyběl kousíček

K nule chyběl kousíček

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Pernštejn Nedvědice

5 : 1 (1 : 0)

Rovněž na mladší žáky Slavoje čekalo v úterý 28. září vložené soutěžní utkání. V neděli po boji podlehli Rantířovu, a tak tentokrát proti svým vrstevníkům z Nedvědic si moc přáli na domácí půdě uspět a připsat si druhý tříbodový zisk v sezóně.

Do utkání vstoupili výborně a v průběhu úvodní desetiminutovky si vytvořili řadu nadějných brankových příležitostí. Bohužel brankou neskončila ani jedna z nich. Hosté postupem času hru vyrovnali a několikrát se dostali na dostřel domácí branky. Ve 25. minutě předvedl individuální průnik Lukáš Nosek. Postupně přešel přes tři bránící hráče soupeře a střelou na přední tyč rozjásal nejenom sebe a své spoluhráče, ale i početnou skupinu domácích příznivců. Asi do největší příležitosti hráčů z podhradí Pernštejna se dostala pět minut před poločasovou přestávkou kapitánka hostujícího celku Natálka Pithartová. Naštěstí pro domácí její střela skončila na břevně branky Slavoje a odražený míč skryl Vojta Kříž ve své náruči. Do kabin tak odcházeli spokojenější o jedinou branku malí fotbalisté domácí Třeště.

Druhý poločas otevřela chyba v rozehrávce hostujícího gólmana. Jeho nepříliš povedený výkop vystihl Jakub Dušek. Zachoval klid, míč si zpracoval, připravil a tvrdou střelou nedal brankáři Nedvědic šanci. O dvě minuty později se prosadil Adam Červený a mladí fotbalisté Slavoje už vedli o tři branky. V 55. minutě dokázal po levém křídle projít až před branku Honzík Polák a přesnou přihrávkou našel volného spoluhráče. Rosťa Říha se v těchto situacích většinou nemýlí a nejinak tomu bylo tentokrát. Stejný hráč o pár minut později přidal i pátou branku svého týmu, když využil krásný míč za obranu od Adama Červeného. Od půlící čáry běžel osamocený na soupeřovu branku, udělal kličku gólmanovi a rozvlnil síť za jeho zády. O kosmetickou úpravu výsledku se sedm minut před koncem postaral Prudký a připravil tak Vojtu Kříže v brance Slavoje o čisté konto.

Branky: 25. Nosek Lukáš, 40. Dušek Jakub, 42. Červený Adam, 55. a 59. Říha Rostislav – 63. Prudký František

Rozhodčí: Kříž Jan

Sestava: Kříž – Šimek, Žádný, Rodek – Dušek, Nosek, Červený, Smolík – Říha – střídali hokejově: Lhotka, Polák, Krejčí, Rolák, Hink