Jak praví klasik…fotbal nemá logiku

Jak praví klasik…fotbal nemá logiku

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – SK Horní Cerekev B

5 : 2 (2 : 1)

Zápas odřídil v pohodě a téměř bez chyb nestárnoucí Jaroslav Svítil

Pan Tomáš Pospíchal měl stoprocentní pravdu, o níž se každý den přesvědčuje bezpočet týmů a hráčů po celém světě, a nejinak tomu bylo i tuto neděli v Třešti, kdy domácí Slavoj hostil tým Horní Cerekve. Kdyby po dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 0:4, nikdo by se nedivil. Nestalo se tak, dílem vychýlené mušce útočníků soupeře, ale hlavně díky skvělým zákrokům opět na špičkové úrovni chytajícího Jindry.

Skóre zápasu otevřeli hosté po chybě domácí obrany, Celtik se nemohl dostat do tempa, a vše nasvědčovalo tomu, že tentokrát bude muset o body bojovat velice tvrdě. Mnohem častěji se hrálo před brankou domácích, a nejedna z šancí a střel borců z Cerekve vypadala více než gólově. Jiného názoru ale byl Jindra, který k nelibosti hostů všechny pokusy zneškodnil.

Na lepší časy se začalo blýskat až ke konci prvního poločasu, kdy nejprve vyhrál na půlící čáře důležitý hlavičkový souboj Roman Bartušek a uvolnil tak do samostatného úniku Tomáš Pěničku, který střelou z vápna pod břevno vyrovnal. Krátce poté se opět dostal k míči ve vápně hostí Tomáš Pěnička a krásným obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře hostí, čímž uzavřel účet prvního poločasu.

Do druhé půle nastoupili domácí již v obvyklé pohodě a jejich převaha byla viditelná. V 67. minutě se po ťukesu dostal k míči Michal Kříž a zatočil ho k tyči tak přesně, že gólmanovi nezbylo nic jiného než opět lovit. Další pohlednou šanci po ideální přihrávce Honzy Nováka přesně zakončil Pavel Svoboda. Fotbalovou lahůdku, po níž sklidil zasloužené ovace hrstky spokojených diváků, předvedl Franta Svoboda, když po nádherné individuální akci vyzpovídal celou obranu hostí včetně gólmana a rozvlnil síť popáté. Nicméně ke slovu se dostali ještě hosté a po rohovém kopu snížili na konečných 5:2.

V zápase mě zaujalo více okamžiků, ale rád bych zmínil dva nejvýraznější. Moc se mi líbil výkon dorostence Kuby Němečka. Slibný fotbalový výkon, odvážný, nebojácně chodil do soubojů, které povětšinou vyhrával, rozehrával, bojoval. Hodně našemu týmu pomohl a věřím, že i jemu podobné zápasy dodají sebevědomí a jistotu, které úspěšný hráč potřebuje.

Teď se budu už poněkolikáté opakovat, ale udělám to rád. Výkon, kterým se v neděli prezentoval Jindra, snese ta nejpřísnější měřítka. Svými zákroky přiváděl hráče hostí téměř k šílenství; nezbývalo jim nic jiného, než nevěřícně kroutit hlavou a věřit, že příště ho snad prostřelí. Bohužel pro ně, měli smůlu. Impozantní galapředstavení, které si tento poctivý hráč za svůj přístup k fotbalu jednoznačně zaslouží. Kéž by ho některý z našich stávajících gólmanů v budoucnosti napodobil…       

Branky: 27. a 34. Pěnička Tomáš, 52. Kříž Michal, 68. Gregor Jiří, 82. Svoboda František – 4. Kasal Jan, 87. Válek Ondřej

ŽK: 0:0

Sestava: Jindřich – Gregor, Bartušek S., Maryška, Fencík M. – Růžička, Novák, Hochman, Svoboda P. – Pěnička, Bartušek R. – střídali hokejově: Fencík J., Svoboda F., Němeček, Šmach, Kříž M.