Rozhodla první půle

Rozhodla první půle

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Mírovka/Česká Bělá

4 : 1 (4 : 0)

Po dvou utkáních na hřištích soupeře se v sobotu 11. září v 10 hodin dopoledne představili mladí dorostenci Slavoje v dalším kole I. třidy na domácí půdě, kde přivítali nováčka z havlíčkobrodska, konkrétně společné družstvo Mírovky a České Bělé.

Hned v 11. minutě utkání se domácí hráči Slavoje dostali do vedení, když konstruktivně vybojovali míč u svého pokutového území a přišel krásný, přesný míč na kopačky Černocha, který si se svým samostatným únikem dokázal poradit 1:0. O pár minut později se dostal ke slovu opět Černoch, to když přišel od stoperů dlouhý míč na Krafku, který prostrčil na prvně zmiňovaného a opět se osamoceně řítil na brankáře Mírovky. Ten ale místo vypíchnutí míče Černocha v pokutovém území podrazil. Rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop, ke kterému se postavil kapitán Slavoje Jonák a s přehledem penaltu proměnil 2:0. Teprve 23. minutě se ke slovu a rovnou do velké šance dostali hostující hráči z Mírovky, to když za obranu Slavoje propadl ze standartní situace míč, který dokázal brankář Daněk efektivně zlikvidovat. 33. minuta byla pro hráče Mírovky opět nelehká. Přišlo dobré vybojování míče od Šebely, který prostrčil míč na Krafku, ten připravil brankovou příležitost Novotnému M., který ale netrefil prázdnou bránu. Uběhly pouhé dvě minuty a přece jen se měnil stav na světelné tabuli. Červený vybojoval ve středu hřiště míč, krásnou přihrávkou vyslal na bránu Černocha, který po dalším faulu v pokutovém území upadl a rozhodčí opět pískal penaltu. K pokutovému kopu poslal tentokrát trenér Pokorný zakladatele akce Červeného, který proměnil 3:0. Poločasový účet utkání uzavřel kdo jiný než Černoch. V poslední minutě doklepl míč do odkryté branky, když mu jej nezištně předložil Šebela, který jej o chvilku před tím vybojoval svým důrazem u postranní čáry.

Po změně stran už nebyli domácí dorostenci, vědomi si svého náskoku, směrem dopředu tolik aktivní a tak se více do hry dostávali i hosté. Poprvé zahrozili hráči Mírovky hned ve 47. minutě, to když po krásně zahraném rohovém kopu propadl míč na hlavu jednoho z hostujících hráčů, ale gólman Daněk byl opět pozorný a míč za svá záda nepustil. V dalším průběhu druhé půle se hra odehrávala především mezi oběma pokutovými územími a bez výraznějších příležitostí. V úplném závěru se čestného úspěch dočkali mladí fotbalisté z hostující Mírovky. V 85. minutě se od půlící čáry na Daňka řítil osamocený Rázl.  Brankáři domácího Slavoje nasadil jesle a snížil tak na konečných 4:1.

trenér Adam Pokorný k utkání řekl:

„Kluky bych chtěl dneska pochválit. Bojovali, hráli hezký fotbal. Mrzí mě, že jsme inkasovali gól, který vznikl po ztrátě koncentrace naší obrany. O poločase sem klukům řekl, ať neusnou na vavřínech, že se ten zápas nedohraje sám. Opět chci poděkovat klukům ze starších žáků. Opět krásný, bojovný výkon.“

Branky: 12. a 44. Černoch Matěj, 15. Jonák Vojtěch, 35. Červený Jaroslav – 85. Rázl Aleš

ŽK: 0:1

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Daněk – Franta (46. Jelínek), Jirák, Němeček, Topinka – Jonák, Červený – Černoch, Šebela (78. Štancl), Novotný M. – Krafka